Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 15.03.2013.
14:17
Beta A

Nikolić i Dačić lažu javnost oko KiM?

Poslanici vladajućih stranaka ocenili su u Skupštini Srbije da su izjave predsednika Srbije i vlade Tomislava Nikolića i Ivice Dačića o pregovorima Beograda i Prištine komplementarne, dok poslanici opozicije smatraju da oni tim izjavama zbunjuju javnost i Srbe sa Kosova i Metohije.

Poslanici vladajućih stranaka: Izjave Nikolića i Dačića o pregovorima Beograda i Prištine su komplementarne; Poslanici opozicije: Izjavama zbunjuju javnost i Srbe sa KiM
 

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju i poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Milovan Drecun smatra da su izjave Dačića i Nikolića o dogovorima komplementarne i "zaokružuju celinu".

"Premijer je rekao da ne možemo ispod donje granice, a predsednik nam je dao neke elemente koji će ući u dogovor, posebno oko srpskih opština", rekao je Drecun i istakao da proces dogovora Prištine i Beograda ide nepovratno napred.

DS: Nas niko ništa ne obaveštava, a Tači svoje poslanike redovno

Poslanik opozicione Demokratske stranke Goran Bogdanović je istakao da

Izazivaju konfuziju: Goran Bogdanović

različite izjave premijera i predsednika stvaraju konfuziju u javnosti, a naročito među Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Predsednik i premijer se nisu udostojili da Srbima sa Kosova, kao ni Skupštini Srbije, saopšte šta se dešavalo zadnjih mesec dana u Briselu", rekao je Bogdanović i ocenio da "očito nije onako kako kažu srpski premijer i predsednik" i da zbog toga Srbi sa Kosova više veruju albanskoj štampi.

"To je razočaravajuće. Njihovi političari govore istinu. Tači nedeljno obaveštava parlament o razgovorima iz Brisela", dodao je on i podsetio da je premijer Srbije po Rezoluciji o Kosovu usvojenoj u srpskom parlamentu obavezan da izveštava Skupštinu Srbije, ali da se to ne dešava.

DSS: Nismo bliži dogovoru

Poslanica opozicione Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić je istakla

Nismo bliže dogovoru, jer bi se "slavilo" da je tako: Sanda Rašković Ivić

da Srbija nije bliže dogovoru sa Prištinom i da bi ovde već vladala trijumfalna atmosfera da je tako. Ona je istakla da su za DSS ti pregovori potpuno pogrešni, jer
predstavnici srpskog državnog vrha ništa ne potpisuju sa Ketrin Ešton i odlaze u Brisel, s tim da je Srbiji prioritet EU a ne očuvanje Kosova.

Poslanik opozicione Liberalno-demokratske partije (LDP) Bojan Đurić rekao je da ne veruje ni Nikoliću ni Dačiću po pitanju izjava o pregovorima sa Prištinom i ocenio da Srbija ulazi u cajtnot zbog kog će postići nepovoljniji dogovor za našu stranu, nego što je mogao ranije da postigne.

"Ne verujem ni predsedniku ni premijeru. Dobro je ako se Srbija približava bilo kakvom dogovoru, ali to mora jasno da bude saopšteno Srbiji kako premijer i bilo koji drugi javni funkcioner ne bi došao u situaciju, o kojoj premijer danas govori, da se posle deset godina laganja o Kosovu isto nastavi i tokom 11. godine", rekao je  Đurić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je istakao da veruje

Palma im veruje

Dačiću i Nikoliću i da postoji jedinstvo po pitanju nacionalne politike o Kosovu. Marković je novinarima u parlementu rekao da nije optimista po pitanju pregovora sa Prištinom, kao i da će oni trajati mnogo duže od još dve runde.

"Priština nije popustila i to smo videli. Tači je rekao da su oni za ukidanje srpskih institucija i maltene da Srbi na Kosovu budu kao nevladina organizacija", rekao je Marković.

POVEZANE VESTI

Petak 15.03.2013. 14:22
Да нам се рјешити некако позиције и опозиције ПРОГЛЕДАЛИБИ!
Petak 15.03.2013. 19:50
Све се враћа, све се плаћа!!! Доћи ће дан, па ћемо вас јебати мртве, по гробовима, све ћемо вас превртати! Све вас који седите по клупама и фотељама скупштине и разних политичких партија пљачкате овај народ, који вам КРВАВО плаћа ваше иживљавање и ваше луксузирање, а државу која практично и не постоји водите право у понор и нестанак овог народа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А ти администраторе, ако хоћеш само бриши, стићићете сви на ред! ВЕЛИКИ поздрав од калашњикова!
Petak 15.03.2013. 20:20
mile moram ti reci lazes....da se prisjetimo kostunice dok je bio na vlasti koga je to on izdo....RATKO MLADIC RADOVAN KARADIC i mnogo drugih srpskih generala...a ti mi sad prosipas neki patriotizam i pricas gluposti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online