Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.03.2013.
05:36
J. Jelovac - Vesti A

Prljavi sudovi su loše vesti

Sandra Drinčić je međunarodni stručnjak za feng šui i bavi se usklađivanjem energije zemlje, neba i čoveka između njih. A nekada je bila aktivni sportista koji dva puta dnevno jede živu konjetinu zarad povećanja snage. Mlada, puna snage i energije, finansijski obezbeđena, mislila je da joj je nebo granica. A onda je iz koloseka izbacila bolest. Šake su počele da joj se grče po nekoliko sati.

Od bolesti do znanja: Sandra Drinčić (levo) sa novinarkom "Vesti"
 

Najbolji nemački i švajcarski lekari nisu znali da joj pomognu. Elektrošokovi, injekcije u vrat... Ništa nije pomagalo. Iz Nemačke, gde je tada živela dolazi u Srbiju na kratak odmor. Očajna traži pomoć fizioterapeuta.


- Trećeg dana on mi kaže da ne može da radi sa mnom. Pokazuje mi dlanove, potpuno mokre. Šalje me kod čika Miće, parapsihologa sa Čukaričke padine. Bila sam nepoverljiva, ali nisam mogla više tako da živim, potražila bih pomoć bilo gde. Taj čovek mi je preokrenuo život. Rekao mi je da mi je želudac pomeren za 12 centimetara i da se odmah vratim tamo gde živim, jer u stanu nešto ne valja - počinje svoju neobičnu priču Sandra.


FATALNE MAŠINE
Vraća se u Nemačku, pokušavajući da otkrije šta ne valja u novom, luksuznom stanu u kom je živela.


- Veš-mašine, verovali ili ne, i to njih 12. Nalazile su se u prostoriji ispod moje spavaće sobe. Jer u Nemačkoj, u tim luksuznim privatnim stanovima, nije dozvoljeno držati veš-mašinu, već se u zgradi nalaze posebne prostorije za to. Tako sam se ja napunila jakim elektricitetom, koji mi je napravio haos u organizmu - objašnjava Sandra.


Sa suprugom kupuje kuću i odlazi iz ozračenog stana. Bolest nestaje, kao da je nikad nije bilo. Ali Sandra počinje da čita, o energiji čoveka, zemlje i neba, o njenom usklađivanju. Dolazi do LjI Mag instituta i postaje njihov đak. Posle dve godine učenja dolazi do doktora Džesa, predsednika Instituta. Dobija zvanje kineskog stručnjaka i počinje da vežba sa njim.

Šamanski krug u dvorištu kuće
 


- Sa ovim neobičnim Kinezom odlazila sam na po sedam dana u sela po brdima Nemačke i Švajcarske. Nakon četiri godine položila sam ispit za međunarodnog stručnjaka i dobila licencu za međunarodnog predavača. Vratila sam se u Beograd i otvorila Centar za obrazovanje, gde svoje učenike učim da menjaju život.


Kada je pitaju šta je to feng šui, prvo se nasmeje, jer se to ne može baš tako lako objasniti.


- Obično kažem da je feng šui ono što su nas učile naše majke i bake, da budemo čisti i uredni, pre svega u srcu i duši, a zatim i u prostoru u kom živimo. Što se mog rada u određenom prostoru tiče, on podrazumeva pre svega radiesteziju, odnosno pregled zračenja, onda pročišćenje prostora, pa tek onda sprovođenje feng šui projekta korekcija.

VRATA SU USTA
Feng šui prostor u kome boravimo gleda kao organizam, bilo da smo na poslu ili u kući. Tako ulazna vrata simbolišu usta.


- Ona su najbitnija. Kroz njih ulaze sve naše mogućnosti. Problem nastaje ako se preko puta ulaznih vrata nalaze druga vrata. Usta naspram usta pokreću konflikt, obično onog ko boravi u toj prostoriji sa ostalim ukućanima. U ovom slučaju iznad vrata se zakači lepeza okrenuta nadole ili se na vrata postave zavese u resama, da bi odvlačile energiju. Prozori u kući simbolizuju oči. Zamagljeni prozori kažu da nemamo dobar pogled u budućnost. Ako se ispred prozora nalazi drvo, stub ili nešto drugo što blokira pogled, neko od ukućana će imati problem sa onim okom na kojoj strani se nalazi prepreka - objašnjava Sandra Drinčić.

Dr Džes, Sandra i Kumba lama
 


Zidovi su koža. Feng šui kaže da gde god ima psorijaze, ima i nekog starog ormana ili ugradnog plakara koji nije godinama pomeran.


- U ovakvim slučajevima, obično tražim od stanara da iseku jedno parče sa leđa ormana, te se na tom zidu uglavnom nađe buđ. Kada se zid izleči, okreči i osuši, obično se i kožne bolesti smiruju - tvrdi ovaj feng šui stručnjak.


Metafizički gledano, hrana predstavlja novac. Zato tamo gde je hrana, mora da bude čisto. Trpezarija, kuhinja, frižider i šporet moraju da budu u redu.


- Prljavi sudovi u sudoperi obično donose loše vesti. Prljava rerna i frižider označavaju problem sa novcem. Sve u kuhinji mora da bude ispravno, sve ringle na šporetu trebalo bi da rade - kaže Sandra. U kući ne bi trebalo da bude ni praznih soba, gde niko ne boravi. Prazna soba znači prazan deo života!

ŠAMANSKI BUBANJ
Kao najlepše iskustvo Sandra Drinčić izdvaja poznanstvo sa Indijankom Denis Lin iz plemena Čiroki, najboljom na svetu kada je reč o pročišćenju energije.


- Indijanci žive u skladu sa zemljištem i prirodom. Svakog dana se obraduju suncu, prirodi, nebu, pticama... Od Denis sam naučila da ujutru otvorim prozore i pozdravim se sa prirodom. Naučila me je i da prepoznam cvrkut ptica. Kad ih čujem ujutru kako radosno cvrkuću, znam da ću dobiti lepe vesti. Kada mi golub sleti na prozor, dobiću novac. Učila nas je mnogo o šamanskim običajima i meditaciji. Sa njom smo igrali u ritmu šamanskog bubnja, jer se veruje da njegov zvuk menja moždane talase i leči - navodi Sandra.


Prema feng šui učenju prethodni životi ne postoje, mi smo samo jednom na zemlji. Ono što vidimo kada se meditacijom vraćamo u daleku prošlost nismo mi, kao što mnogi greše, već naši preci od kojih smo nasledili uglavnom lošu karmu. Ono što nas proganja tokom života.


- Tako možemo da nasledimo zdravstveni ili neki drugi problem. Mi pravimo karmu za narednih šest generacija, a dobili smo je od prethodnih šest, svaka sedma se menja. Isto važi i za energiju stambenog ili poslovnog prostora, on pamti energiju prethodnih šest generacija. Zato je neophodno da očistimo i svoju dušu i prostor u kome boravimo kako bi naš celokupan život odisao harmonijom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.03.2013. 12:26
čovek prvo treba da sredi sebe pa tek onda da to radi sa drugima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online