Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 03.03.2013.
20:55
Beta A

Đurić: Srbija spremna na kompromis

Srbija je spremna na kompromis, ali očekuje da istu spremnost pokaže i kosovska strana, izjavio je posle sastanka državnog vrha o Kosovu savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić
 

"Potpuno smo spremni da razgovaramo o svim detaljima mogućeg rešenja za uređenje odnosa, spremni smo da razgovaramo i o policiji i o pravosuđu i o drugim apektima života. Spremni smo na kompromis", rekao je Đurić novinarima u Užickoj ulici u Beogradu uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga premijera Ivice Dačića i Hašima
Tačija u Briselu.

"Mislimo da je moguće da u ovom ključnom momentu predstavnici međunarodne zajednice pošalju poruku Prištini da treba da bude spremna na izvesne ustupke kako bi se došlo do kompromisa", rekao je savetnik predsednika države.

Đurić je rekao da je Srbija ispunila uslove za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU.

"Želimo da razgovaramo stavku po stavku o uslovima koje je Savet Evropske unije postavio Srbiji za dobijanje datuma pregovora. Uvereni smo da je Srbija ispunila 95 odsto uslova", rekao je on i dodao da veruje da do aprila Srbija može da ispuni i ostale uslove.

Najnovijem sastanku o Kosovu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica vlade Suzana Grubješić i savetnik predsednika države Marko Đurić.

U petak na sastanku državnog vrha o Kosovu odlučeno je da Srbija od međunarodne zajednice zatraži podršku kako bi i kosovska strana pristala na ustupke radi pronalaženja održivog rešenja za Kosovo.

Marko Đurić je tada rekao da Srbija želi kompromis, ali da ne odustaje od formiranja zajednice srpskih opština na Kosovu.

"Sada je ključan trenutak da međunarodna zajednica ohrabri Prištinu da bude spremnija na otvorne razgovore koji podrazumevaju teške ustupke, ali koji vode ostvarivanju dugoročnih interesa obeju strana. Ne može se doći do održivog rešenja, ako je jedna strana potpuno nezadovoljna," rekao je Đurić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.03.2013. 21:02
Koje je sad ovo podgojene debilče, majko moja kakvi su svi rađeni po jednom kalupu... nije čudo što su u Orvelovoj farmi svinje bile vođe...
Nedelja 03.03.2013. 21:47
Savjetnik predsjednika drzave, Srbija je spremna na kompromis ? Pa dokle ljudi....???? Šta još treba da uradite, a niste još...??? I u ime koga to pričaš ???
Nedelja 03.03.2013. 21:36
Odakle vladajucem sps-sns pravo da prodaju Kosmet ? Dobili ( i kupili) su samo 20% biracke, srbistanske, raje. Odricem se naroda gde su precednik i njegov zamenik, kumoizdajnici, prodavci zemlje, uvlakaci svih nam neprijatelja za par stotina kvadrata stanova koje su dobili, u beogradu im njihovom. Gastosi, ne saljite ni evro u srbistan..samo tako mozemo smeniti ove DB komunjare sto jasu nas narod vec 70god !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online