Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.02.2013.
09:08
Danas A

Zasad bez ostavki u MUP-u zbog Šarića

Nijedan od saradnika premijera i ministra policije Ivice Dačića koje su mediji proteklih dana dovodili u vezu sa članovima narko kartela Šarić ili njihovim novcem, zasad nije ponudio ostavku, piše beogradski Danas.

Za sada je potvrđeno da se neka imena Dačićevih saradnika uopšte i ne pominju u istrazi o Darku Šariću

Očekuje se da prvo nadležni organi urade svoj posao, odnosno da medijske navode i političke izjave ispita Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i Unutrašnja kontrola policije, a u pojedinim slučajevima i Agencija za borbu protiv korupcije, rečeno je Danasu.


Prema izvorima beogradskog dnevnika iz bezbednosnih krugova, sem rezultata istrage, pre eventualnog pitanja ostavki, očekuje se i šta će o svemu konačno reći i premijer Ivica Dačić, te da li će on bilo Tužilaštvu, bilo nekoj drugoj instanci, kao što je Savet za nacionalnu bezbednost, izložiti svoje viđenje situacije. 

Prema nezvaničnim izvorima, Kolegijum MUP, kome su prisustvovali i čelnici Uprave kriminalističke policije, čije su službene beleške objavljene u štampi i otvorile pitanje veza državnih zvaničnika i članova kartela, potvrdio je da se neka imena Dačićevih saradnika ne pominju u istrazi o Darku Šariću. Navodno, u tom kontekstu je apostrofiran načelnik Uprave za obezbeđenje Zoran Tomašević, za koga je zaključeno da je pomenut isključivo u kontekstu “udara na Dačića“, kao njegov saradnik od velikog poverenja.

Nema ni govora o saradnji sa Šarićem

Povodom navoda u štampi o opremanju streljane i teretane, za koje je navodno Tomaševićeva uprava novac dobila od Šarića, utvrđeno je da postoje svi regularni papiri u Upravi za zajedničke poslove MUP. Prema toj dokumentaciji, nabavka opreme i sprovedeni tenderi kretali su se striktno u okviru procedure, “i nema govora da je išta i indirektno dobijeno od Šarića“, tvrde sagovornici Danasa. Dodaju i da su sve nabavke odobrene u Sektoru finasija, ljudskih resursa i zajedničkih poslova MUP.


Zanimljivo je da je posle završetka istrage o Šariću i Rodoljubu Raduloviću, u junu 2011. tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić odlikovao Zorana Tomaševića zlatnom medaljom za revnosnu službu. Reč je o ordenu “za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti javne bezbednosti“.


Tomašević je, inače, jedno vreme bio i lični Dačićev pratilac, i to istovremeno kada je imenovan za načelnika Uprave za obezbeđenje. Prethodno je bio i telohranitelj Milana Milutinovića, u vreme dok je on bio predsednik Srbije. U profesionalnoj biografiji navodi se i da je Tomašević bivši pripadnik SAJ, sa najvišim ocenama, te da je rukovodio obezbeđenjem poseta Džozefa Bajdena, Hilari Klinton i Vladimira Putina Beogradu, za šta je dobio sve pohvale američkih i ruskih službi.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.02.2013. 14:44
Muka mi je od svega: odlikaši i dalje dobijaju batine od loših đaka i ponavljača!
Sreda 13.02.2013. 10:17
Postovani Srpski politicari! Muka mi je od vas samo kada vas gledam,a pogotovo kada vas slusam. Dokazali ste se kao neposteni,neprimereni,a pogotovo antinarodni.Vreme je da se ukidaju strake i da se uvodi direktna demokratija! Politicari idite sa scene vise nikom netrebate,ali ako vi sami necete dice se kuka i motika! U ovom Srpskom politickom mraku jedino izuzece su Srpske Dveri koji i nisu stranka nego pokret.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online