Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 31.01.2013.
14:06
Blic A

Tomica "najuren" iz Kliničkog centra, ide u SZO

Novi direktor Klinike za gastroenterologiju Kliničkog centra Srbije je dr Mira Savić Perišić. Ona je juče postavljena na to mesto, umesto dosadašnjeg direktora, prof. dr Tomice Milosavljevića, saznaju beogradski mediji.

Iz Kliničkog centra u Svetsku zdravstvenu organizaciju: Tomica Milosavljević

- Poslato mi je danas rešenje o razrešenju sa mesta direktora Klinike za gastroenterologiju, koje je potpisao direktor Kliničkog centra Srbije, dr Miljko Ristić. Radiću i dalje svoj posao redovnog profesora interne medicine Medicinskog fakulteta u Beogradu i gastroenterohepatologa Kliničkog centra Srbije, kaže prof. dr Tomica Milosavljević.


“Ovo razrešenje nema nikakve veze sa "mojim odlaskom" bilo gde. Siguran sam da rukovodioci zdravstvenih ustanova moraju da preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Naravno da je legitimno da direktor KCS formira svoj tim po svojoj proceni, ali za to ne mora da koristi novine, niti unapred da najavljuje, niti da izmišlja nekakve razloge, odlaske bilo koga, bilo gde" - stoji u saopštenju dr Milosavljevića.

Međutim, beogradska štampa piše da bivši ministar zdravlja ide u Svetsku zdravstvenu organizaciju, a do tada će u Klinici raditi kao lekar i načelnik jednog odeljenja. Prof. dr Miljko Ristić, direktor KCS, kaže za "Blic" da je u utorak razgovarao sa prof. Milosavljevićem oko smene.

- Član je SZO i mislim da se on u stvari odrekao mesta direktora da bi otišao tamo. Imao je želju da u SZO nastavi stručnu aktivnost. Međutim, kada smo o smeni razgovarali nije tražio nikakav rok, već će ostati na Klinici dok ne organizuje svoj odlazak - kaže prof. dr Ristić.

Što se Svetske zdravstvene organizacije tiče, navodi dr Milosavljević, naša zemlja je jedan od osnivača ove specijalizovane agencije Ujedinjenih nacija, koja je osnovana odmah posle Drugog svetskog rata i osnivačkom skušpštinom je predsedavao Andrija Štampar.


"Septembra 2007.godine, prvi put u istoriji, u Beogradu je održano 57. zasedanje SZO za Evropu, kome sam imao čast da predsedavam. Od 2005.do 2008. obavljao sam funkciju člana Stalnog komiteta za Evropu, a od 2009. do 2012. člana Izvršnog odbora SZO u Ženevi, rukovodećeg tela ove važne organizacije koja brine o zdravlju ljudi na planeti" objasnio je dr Milosavljević.
 

Nakon što je podneo ostavku na mestu ministra zdravlja, dr Milosavljević se vratio u KCS na mesto savetnika direktora Klinike za gastroenterologiju. Nakon nekoliko meseci, tadašnji direktor KCS dr Đorđe Bajec imenovao ga je za direktora Klinike.

Inače, dr Milosavljević je kao ministar zdravlja u maju 2009. godine izabran za člana Izvršnog odbora SZO na tri godine, i to na 58. zasedanju Regionalnog komiteta za Evropu te organizacije, koje se održavalo u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju. Da li slučajno ili ne, ali dr Elizabeta Paunović, koja je u Milosavljevićevom kabinetu bila državni sekretar, nakon smene novo zaposlenje je takođe našla u SZO.

Četvrtak 31.01.2013. 16:36
овог треба утерати у рудник , када се већ провукао да га не оптуже за покушај геноцида над сопственим народом , са афером вакцина "против Свињког грипа"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online