Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 16.01.2013.
18:03
Beta A

Britanska podrška Srbiji za dobijanje datuma

Velika Britanija daje punu podršku Srbiji u daljem procesu evropskih integracija i dobijanju datuma za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, zaključeno je na današnjem sastanku potpredsednice Vlade Srbije za evropske integracije Suzane Grubješić sa britanskim ministrom evropskih poslova Dejvidom Lidingtonom u Londonu.

Grubješić je na sastanku istakla da je Srbija spremna da odmah počne pregovore
 

Kako je saopšteno iz kabineta poptredsednice Vlade, na sastanku je podvučeno da ni za EU, ni za zemlje kandidate, ne bi bilo dobro da dođe do pauze u proširenju.

Grubješić je rekla da je na sastanku koji je danas održan u Londonu sa britanskim minstrom za Evropu, kao i sa savetnicima britanskog premijera Dejvida Kamerona, još jednom dobila čvrsta uveravanja da se Britanija zalaže za politiku proširenja i za to da ne dođe do pauze nakon prijema Hrvatske.

"U tom smislu, istaknuto je da Srbija ima punu podršku da nastavi i ubrza proces integracija, ali i da moramo da budemo svesni šta treba da uradimo da bi datum u junu postao izvestan. To je šansa koju mi kao država ne smemo da propustimo", istakla je Grubješić koja se sastala i sa Angusom Lapslijem, direktorom Sekretarijata za evropske poslove u kabinetu britanskog premijera kao i sa Patrikom Rokom, političkim savetnikom britanskog premijera.

Grubješić je na sastanku istakla da je Srbija spremna da odmah počne pregovore, i da je svesna da je pred njom velika šansa koju ne sme da propusti.

Potpredsednica Vlade Srbije je dodala da je politika nove vlade kredibilna i konstantna, da je pred njom još dosta posla, ali da je na dobrom putu.

"Srbija je krenula u intenzivnu diplomatsku aktivnost kako bismo o rezultatima koje smo postigli informisali sve članice EU, posebno one ključne. Zahvaljujući ovoj ladi, Srbija je, posle dužeg vremena, u očima evropskih sagovornika kredibilan partner jer iza naše politike stoje konkretna dela", kazala je Grubješić.

Ona je naglasila da su nastavak političkog dijaloga sa Prištinom i sprovođenje onoga sto je već dogovoreno od ključnog značaja za našu državu.

Grubješić se posle razgovora sa predstavnicima vlade u Dauning stritu u Gornjem domu britanskog parlamenta obratila članovima Odbora za evropske poslove koji, u ime Velike Britanije, odlučuje o pitanju proširenja EU.

Nakon posete Londonu, potpredsednica srpske Vlade odlazi u Kopenhagen, Dablin i Brisel.

Sreda 16.01.2013. 18:16
I Srbija jednako podrzava Skotsku da sto pre dobije datum za otcepljenje i oslobodjenje od vas.
Sreda 16.01.2013. 18:56
Kaze Grubjesicka: "...moramo da budemo svesni šta treba da uradimo da bi datum u junu postao izvestan." Hehe, da se od muke nasmejes. A sta to treba da uradite? Jel ono sto njih najvise zanima? Nasa vajna ministarka kanda krije nesto od srpske javnosti.
Sreda 16.01.2013. 20:41
Iz sve snage rade na tome da Srbija udje u EU .... istovremeno iz sve snage rade da Britanija izadje iz EU ....!? Pa sad ..... kome sta nije jasno.... !!!! Englezi se prave Englezi (kao i uvek do sad)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online