Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 16.01.2013.
13:06
Đ. Barović - Vesti A

Šešeljevo "ne" Beogradu

Lider radikala Vojislav Šešelj odbio je da se vidi sa ministrom pravde Srbije Nikolom Selakovićem koji se sprema da poseti haške optuženike. Na pomen mogućeg susreta sa Selakovićem, Šešelj se, navodno, samo nasmejao i ponovio da mu, kao ni do sada, ne pada na pamet da razgovara sa predstavnicima vlasti u Beogradu.

Dosledan svih deset godina: Vojislav Šešelj
 


Inače, Selaković planira trodnevnu zvaničnu posetu Haškom tribunalu u okviru koje bi trebalo da se susretne sa zvaničnicima ovog suda, ali i većinom od ukupno 23 srpska optuženika koji se nalaze u zatvoru u Sheveningenu.


Za 17. januar predviđeni su Selakovićevi susreti sa predsednikom suda, Teodorom Meronom, glavnim tužiocem Seržom Bramercom, kao i sekretarom suda, a dan kasnije sa srpskim optuženicima.


Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dejan Mirović potvrdio je za "Vesti" da se Šešelj sigurno neće videti sa srpskim ministrom pravde.

Nezvan gost: Nikola Selaković

- Ironično je uopšte o tome i govoriti. Ovog februara se navršava deset godina neprekidnog Šešeljevog pritvora u Hagu, a za to vreme država nije mrdnula prstom da mu pomogne. Zato Voja sigurno neće pristati da bude koreografija u ovoj propagandno-političkoj poseti - kaže Mirović. On dodaje da su nove vlasti imale više prilika da pokažu kako su suštinski promenile odnos prema Tribunalu i sudbini srpskih pritvorenika.


- Ako je normalno da u Savetu bezbednosti o sudbini Šešelja i drugih srpskih optuženika više brine Rusija nego Srbija, onda u redu. Pa potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je nedavno govorio pred Savetom bezbednosti, a na pamet mu nije palo da jednom rečju pomene Šešelja ili zatraži ukidanje Tribunala, mada Rusi otvoreno govore da bi odmah podržali takav predlog - ističe Mirović.


On dodaje i da do sada nije bilo nikakvih kontakata sa bilo kim iz SRS-a o tome da bi Šešelja u Hagu eventualno posetio predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je nedavno izrazio spremnost da vidi kuma i bivšeg prijatelja.


- To je priča za potrebe dnevne politike u Srbiji - zaključuje Mirović.
 

Svi zaboravili Voju

Dejan Mirović ističe da zdravstveno stanje Vojislava Šešelja i dalje zahteva hospitalizaciju, ali da i državu i medije u Srbiji ta tema više ne zanima.
- Očekujući prvostepenu presudu, Šešelj je i dalje suočen sa sramnim suđenjima za nepoštovanje suda. Pre nekoliko dana, predsednik Tribunala je odbio njegov zahtev za izuzećem više sudija u poslednjem od tih procesa. Ovu informaciju niko u Srbiji nije preneo - veli Mirović.


Licemerje i bezobrazluk

Za Šešeljevog zamenika Nemanju Šarovića, odlazak Selakovića u Hag je nemoralan.
- Ova poseta je krajnje licemerje i bezobrazluk i služi samo da bi se skupio neki jeftin poen u javnosti. Njegov odlazak u Sheveningen sigurno neće promeniti odnos države prema Srbima koji su tamo i on nema moralno pravo na to - izjavio je za beogradske medije Šarović.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.01.2013. 14:24
Jedini politicar koji ima mu da i to do kolena, i sto bi on dizao rejting nazadnoj stranci. Jednom izdajnici uvek izdajnici !
Četvrtak 17.01.2013. 17:35
@mrky74: hvala, evo dokaza koliko ima pravde, pa su moj komentar izbrisali!! Kako ih boli istina!! Da im je samo neko ko cuti i klima glavom, ako progovoris odmah te brisu!! E moja Srbijo!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online