Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 14.01.2013.
19:51
A

"Đilas nudio novac za poslušnost Kurira"

Vlasnik dnevnog lista "Kurir" Aleksandar Rodić negirao je danas tvrdnje predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa da je žrtva medijske hajke i optužio ga da je pokušao da novcem kupi poslušnost i uticaj na uređivačku politiku tih novina.

Foto: Ilustracija

U saopštenju koje je Rodić poslao medijima navodi se da je Đilas 13. decembra prošle godine predložio u ime agencije "Dajrekt medija" da se utrostruči budžet za oglašavanje u listu "Kurir" i da se novac uplati avansno, a da je zauzvrat tražio određene ustupke u uređivačkoj politici.

"Drugim rečima, ponudio je pare u zamenu za poslušnost. Da odmah prestanemo da pišemo o njegovim aferama i malverzacijama. Dosledninašoj želji da u Srbiji postoji normalno i transparentno tržište, na kojem će svi imati iste uslove, odbili smo ovu ucenu", naveo je Rodić.

Đilas je ranije danas izjavio da su on i članovi DS pod političkim progonom na koji niko ne reaguje i izjavio da ne želi da plaća reket dnevnom listu Kurir, zbog čega je i tužio vlasnike tih novina.

"Objavljuju najgore laži o meni i nema reakcije na to. Da nekoga nazovu Hitlerom, ja bih reagovao", rekao je Đilas.

Rodić, međutim, tvrdi da je upravo Đilas već skoro deceniju eksluzivni organizator svih medijskih hajki u Srbiji i to u medijima koje kontroliše preko svoje marketinške agencije "Dajrekt medija".

"Činjenica je da je Đilas nastojao da u srpskim medijima zavede strahovladu i cenzuru i u tome uspeo, kao što je i činjenica da oni mediji koji se drznu da otvore ijednu aferu o njemu neće dobiti ni dinar od reklama preko njegove agencije, dok će, na drugoj strani, oni koji su poslušni i spremni da zatvore oba oka na sve to što Đilas i njegovi saradnici rade biti bogato nagrađeni nesrazmerno velikim udelom u marketinškom kolaču", naveo je Rodić.

On je dodao da je Đilas i ranije davao "nepristojne ponude" Kuriru i da je preko svojih saradnika pokušao i da kupi taj list, nudeći zauzvrat "rešavanje svih problema s državom".

"Umesto da odgovara za brojne malverzacije o kojima je Kurir pisao, Đilas po onoj narodnoj 'drž'te lopova' tvrdi da je reketiran, iako je upravo on taj koji se bavi reketiranjem i kupuje uređivačku politiku medija preko svoje agencije 'Dajrekt medija'", naveo je Rodić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.01.2013. 20:40
Zutokljunasti lopov. Kriminalac. Treba ga uhapsiti, kao i njegovog tajkuna.
Ponedeljak 14.01.2013. 20:08
Pohapsit kleptomane, EU poltron DS mora na liberalni i socijaldemokratski deo, LSV i LDP takodjer.da se razredi radi kradja, pa onda Dinkic i Dacic.Pa izbori.Dotle se jos malcic igra igra zmurke sa EU, onda se okrecemo BRIKS-u U medjuvremenu uzimati rusko-kineskje kredite i pripremati vojsku.Albanci da ih i sutra puste niz vodu i NATO i EU, nece da daju sta su dobili.Dakle rat sledi. Kad se jednom u SNS okrenuse, mogu jos jednom kad se operu pred MZ kako sebe zovu, posle vise nece trebati pa mogu da pokusaju da budu i normalna stranka interesa Srbije i zajedno sa DSS i Dverima da vode drzavu.
Utorak 15.01.2013. 06:56
To liči na Đilasa! Sada će slediti miniranje novina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online