Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 07.01.2013.
15:46
Beta A

Vulin: Istorijska godina za pravedno rešenje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin poručio je danas da nema podele Kosova i Metohije što platforma vrlo jasno pokazuje, i dodao da je 2013. istorijska godina u kojoj Srbija treba da se izbori za pravedno i trajno rešenje kosovskog problema.

Vulin u Gračanici: Koliko je Srba koji Božić ne mogu da proslave tamo gde su rođeni
 

"Ovo je godina nade, godina u kojoj je Srbija izašla pred ceo svet i rekla kako vidi pravdeno i trajno rešenje. Ovo je godina u kojoj očekujemo od celog sveta i međunarodne zajednice da razume i kaže da ne može biti pravednog i trajnog rešenja bez saglasnosti Srbije i kosovskih Srba", kazao je Vulin posle proslave Božića u manastiru Gračanica.

"Ovo je istorijska godina u kojoj će se Srbija, nadamo se, izboriti za ono u šta svi zajedno verujemo", naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vulin je, kako se navodi na sajtu Kancelarije, izrazio očekivanje da je ovo poslednji put da se predsedniku Srbije zabrani da bude sa svojim narodom i da se između njega i njegovog naroda ispreči sila.

Od UNMIK-a i Euleksa tražimo da se ponaša u skladu sa mandatom i ovlašćenjima i da obezbedi vladavinu prava na Kosovu, kazao je on i dodao da Beograd od međunarodne zajednice traži da obezbedi ličnu, imovinsku i pravnu sigurnost za sve koji žive i žele da žive u pokrajini.

"Božić je veliki praznik mira i nade, nade za sve nas koji verujemo da je Kosovo sastavni deo naše države i da se to nikada neće promeniti", kazao je Vulin i podsetio da u pokrajini na današnji praznik nema 200.000 raseljenih i prognanih, koji ne mogu da proslave Božić tamo gde su se rodili.

On je rekao da se danas moramo setiti i više od 150 oštećenih i uništenih crkava i manastira i hiljada ubijenih i nestalih Srba i više od 5.000 uništenih srpskih nadgrobnih spomenika.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.01.2013. 07:29
Zašto izazivati na Božić? Zašto kod naroda koji to posmatra preko televizije stvarati ogorčenje i teške reči, baš na taj porodični praznik, kada bi morale da se pričaju drukčije priče? A, ne, moraju da odu na Kosovo baš na Božić, a ne mogu ni običnim danima, i to sa snimateljima.
Utorak 08.01.2013. 04:58
Ja mu nista ne verujem! Ne verujem ni gospodinu Dacicu, Nikolicu, Vucicu. Nisam nikada verovao i zutom ubici i izdajniku Tadicu i njegovoj kamarili! Vise ni u sta ne verujem osim u Gospoda! Gospode pomozi, smiluj se na jadni i gresni srpski narod, oprosti i pomiluj srpski narod na srpskom Kosovu i spasi ih fasistickog ropstva i odbrani ih od siptarskih bandi i krvoloka, nevernika i nehriscana!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online