Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 05.01.2013.
18:48
Beta A

Dačić: Zabrana posete Nikolića Kosovu nije dobar potez

Zabrana predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da na Božić poseti Kosovo nije dobar potez, jer ne doprinosi relaksaciji odnosa Prištine i Beograda, smatra premijer Srbije Ivica Dačić.

Zabrana predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da na Božić poseti Kosovo nije dobar potez, jer ne doprinosi relaksaciji odnosa Prištine i Beograda: Dačić
 

Ističući da dijalog s Prištinom mora da se nastavi, Dačić je rekao da je razlog zbog kojeg je Priština to uradila reciprocitet. Kako je naveo, pre nekoliko nedelja ministarka s Kosova htela je da poseti Preševo na poziv predsednika te opštine, ali joj nije dozvoljeno.

"Mislim da je ovaj potez bio apsolutno nepotreban" i da ne doprinosi razumevanju i nastavku dijaloga, rekao je Dačić novinarima u Beogradu posle dodeljivanja novogodišnjih paketića deci stradalih policajaca.

Nikolić: Neću da mi Priština odlučuje kada ću na Kosovo

On je takođe rekao da je Nikolić hteo u Gračanicu da ide povodom Božića i da nije hteo da obavlja političke aktivnosti.

Povodom platforme o Kosovu, Dačić je rekao da će vlada u formi razolucije prihvatiti platformu koju je predstavio Nikolić i da će je predložiti parlamentu. Cilj je, kako je naveo, da se rezolucija o Kosovu nađe pred poslanicima tokom sledeće nedelje.

Redžepi: Reciprocitet u posetama

 

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je u Prištini da je pitanje posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kosovu pitanje reciprociteta u posetama zvaničnika Kosova i Srbije.


"Dok se visokim državnim zvaničnicima Kosova zabranjuje poseta Srbiji, ni mi nećemo dozvoliti srpskim zvaničnicima da posete Kosovo", rekao je Redžepi i dodao da je zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči nadležan da govori o tom pitanju.

 

Kuči je sinoć izjavio da institucije Kosova nisu dozvolile posetu Nikolića Kosovu na Božić po julijanskom kalendaru i da zvaničnici Srbije mogu posetiti Kosovo kada se obezbedi reciprocitet u posetama. On je rekao da će se poseta moći ostvariti jedino kada se liderima Kosova omogući poseta Albancima na jugu Srbije. Kuči je rekao da je ta odluka doneta posle konsultacija s međunarodnim partnerima.

POVEZANE VESTI

Subota 05.01.2013. 19:31
Zasto bi ja, neko od Vas sa VOL-a ili bilo ko ko ima drzavljanstvo Republike Srbije trebao da trazi bilo kakvu dozvolu da ode u Gracanicu, Decane ili Krusevac, Kraljevo... pa i sam predsednik kao pojedinac ako je ovo drzava koja Ustavom garantuje slobodu kretanja, veroispovesti, religije ili sta vec... Da nije zalosno bilo bi smesno.
Subota 05.01.2013. 20:51
Само изволте у посету, али ратни злочинци ће морати бити ухапшени на лицу места.
Subota 05.01.2013. 20:54
Чекај, чекај, а ко је забранио посету? Еулекс? Остало се не пика.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online