Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.12.2012.
18:53
Blic A

Užička dilema: Tržanka za milion ili Galija za milion i po?

Lokalnu vlast u Užicu, ustoličenu pre mesec i po, nagrizle su prve međustranačke razmirice. Ni manje ni više nego zbog novogodišnjeg koncerta! Trzavice je izazvao problem: ko će 31. decembra pevati na Trgu partizana - Goca Tržan ili grupa „Galija“ čiji je nastup, iako osetno skuplji, protežirao SPS.

 Baš su u dilemi : Koga izabrati?
 

Gradonačelnik Užica Saša Milošević bio je odlučan da se ide na jeftiniju varijantu,
tj. zalagao se za nastup Goce Tržan, a socijalisti koji su lobirali da za Novu godinu nastupi Galija, bend njihovog člana Nenada Milosavljevića, ostali su u manjini

Turistička organizacija Užice odlučila je da na ispraćaju 2012. peva Goca Tržan.

Vodeći kriterijum u izboru bio je novac. Angažman pevačice i pratećeg orkestra koštao je nešto više od milion dinara, što je ocenjeno kao finansijski podnošljivo, pa je sa njenim menadžerom postignut načelan dogovor o koncertu.

Međutim, kada je sve trebalo da se stavi na papir, zamenik gradonačelnika Vidoje Drndarević, visoki kadar užičkih socijalista, lobirao je da peva Galija.

"Drndarević je, uz podršku partijskih drugova, tražio Galiju, iako je angažman te grupe pola miliona dinara skuplji od koncerta Tržanove. Pitanje zašto puno više platiti nekoga ko je manje atraktivan ostalo je nelogično dok nije procurila nezvanična informacija da iza Drndarevićevih prohteva stoji centrala SPS koja je od užičke filijale tražila da uhlebi Nešu Milosavljevića, inače kandidata za poslanika na minulim izborima, " priča za Blic gradski funkcioner koji je insistirao na anonimnosti.

Lobiranje socijalista za Galiju trajalo je do jučerašnjeg kolegijuma gradskih čelnika kada je presečeno - pevaće Goca Tržan.


Nadam se da će odlučivati kultura, a ne politika: Nenad-Neša Milosavljević - Galija

Goca Tržan i Nenad Milosavljević, alijas Neša Galija, za „Blic“ su negirali da njihov angažan ima ikakve veze sa političkim odlukama, odnosno, oboje su istakli da bi voleli da zarade novogodišnji honorar kao zabavljači svih Užičana željnih dobre pesme, bez obzira na njihova politička ubeđenja.

"Iskreno se nadam da će se odlučiti za Galiju jer smo sa Užičanima imali uvek dobru konekciju. Imali smo dosta humnanitarnih koncerata u tom gradu. Nije mi poznato da je određena politička opcija za mene, a da je neka druga (ili neke druge) za nekog od mojih kolega", rekao je Neša Galija koji još nije bio obavešten da je doneta odluka da peva Goca Tržan.

"Danas mi je potvrđeno da su pristali na moju cenu, što znači da su odlučili da im ja pevam. O tome je jutros odlučivano i, prema mojim informacijama, to nema nikakve veze sa nekom političkom opcijom koja se navodno zalagala za mene. Takve glasine nisu doprle do mene. Nisam čak ni znala da postoji opcija za Galiju, jedino se pominjala Ana Štajdohar",  rekla je Goca juče za Blic.

Sreda 12.12.2012. 07:08
Misle ako narod nema hleba, daće im igara. Da trgovi ne bi bili tužni u novoj godini, mogli su da angažuju neko pevačko društvo, igrače amatere koji bi zabavljali narod samo zbog druženja i moglo bi da im se posluži zakuska.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online