Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 10.12.2012.
00:04
Beta, Danas A

Kirbijeve "packe" Srbiji zbog otkazivanja gej parade

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da se novinarstvo u Srbiji još uvek suočava sa posledicama zbog izveštavanja o neprijatnim istinama i da zabrana beogradskog Prajda uskraćuje LGBT zajednici osnovna prava na slobodu izražavanja i okupljanja.

Ima jo mnogo da se radi na ljudskim pravima u Srbiji: Majkl Kirbi
 

"Ovo su upravo prava koja UN ističu ovog 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava. Jasno je da ima dosta da se radi. Mnogi raseljeni sa Kosova se iznova suočavaju sa izazovima kada pokušaju da dobiju dokumenta bez kojih nemaju pristup osnovnim uslugama. Ljudi sa invaliditetom tek treba da budu potpuno integrisani i prihvaćeni u širem društvu", naveo je Kirbi u autorskom članku za beogradski Danas.

Kirbi je u članku napisanom povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, ocenio da je da je Srbija, iz ugla SAD, u poslednjoj deceniji postigla mnogo u oblasti ljudskih prava "i šire".

"Nova srpska Vlada je preduzela konkretne korake u smislu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, što bi trebalo da podstakne veću stabilnost i poštovanje ljudskih prava u čitavom regionu", naveo je Kirbi.

Podsetio je da je Srbija multietničko društvo i da je zbog toga posebno važno promovisati toleranciju i prihvatanje različitosti kao fundamentalnih vrednosti.

"Posvećenost zemlje članstvu u EU i vrednostima koje prate ovo članstvo obezbedila je jak podsticaj započinjanju reforme ekonomije, unapređenju demokratskih principa i nastavku procesa pomirenja među susedima. SAD čvrsto podržavaju sve ove korake", naveo je Kirbi.

Kirbi je istakao da je suština Univerzalne povelje o ljudskim pravima sadržana u moćnoj poruci: Ljudska prava nisu poklon koji moćnici daju pojedincima, gde su neki pojedinci uspešniji u ostvarivanju prava nego drugi.

Članice UN su 10. decembra 1948. godine jednoglasno usvojile Univerzalnu povelju o ljudskim pravima.

Ponedeljak 10.12.2012. 00:15
Auctoritas non veritas facit legem! Strasno je to...da nekome drze lekcije...a u njihovom ''dvoristu'' ima korova?
Ponedeljak 10.12.2012. 01:17
Амбасадоре, aко имаш конкретне примере угрожавања људских права достави их под хитно надлежним органима, непоштовање људских права НИЈЕ дозвољено у Србији, такодње није дозвољена клевета и прикривање информација.
Ponedeljak 10.12.2012. 02:08
Изгледа да је дошло до грешке око титуле, овај павијан изгледа да није амбасадор у Србији него председник владе Србије...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online