Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.12.2012.
12:41
Beta A

Srbija i Kosovo otvaraju kancelarije za vezu?

Postoji mogućnost da premijeri Kosova i Srbije, Hašim Tači i Ivica Dačić, tokom sastanka u utorak u Briselu postignu dogovor o otvaranju kancelarija za vezu u Prištini, odnosno Beogradu, piše prištinski dnevnik Ekspres.

Ivica Dačić i Hašim Tači razgovaraće u Briselu u utorak
 

Dnevnik piše da je moguće da zbog velikog pritiska iz zemalja članica EU Srbija popusti i prihvatiti otvaranje kancelarija, što će biti i doprinos približavanju Srbije Evropskoj uniji.


"Velike su šanse da se postigne dogovor o otvaranju kancelarija za vezu", rekao je za dnevnik visoki kosovski zvaničnik uključen u razgovore.


Premijer Srbije Ivica Dačić je posle prethodna dva sastanka sa Tačijem rekao da se ne razgovara o otvaranju kancelarija, već o razmeni oficira za vezu koji će pomagati u sprovođenju sporazuma.


Izvor Ekspresa navodi da je bilo pokušaja da se razgovor o otvaranju kancelarija uključi i na prethodnom sastanku dvojice premijera, ali je tada ocenjeno da je tema integrisanog upravljanja prelazima hitnija. Ekspres piše da će se o integrisanom upravljanju prelazima razgovarati i tokom sastanka u utorak.

I Bljerim Šalja na razgovorima u Briselu

Premijer Kosova Hašim Tači će u Brisel, na novu rundu razgovora sa predstavnicima Beograda, otputovati sa političkim koordinatorom dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, Bljerimom Šaljom, prvim potpredsednikom opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Šalja je bio učesnik u svim dosadašnjim razgovorima Kosova i Srbije. U razgovorima o statusu Kosova kojima je posredovao bivši finski predsednik Marti Ahtisari, Šalja je bio koordinator političkih grupa za razgovore. On je i učesnik konferencije u Rambujeu 1999 godine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.12.2012. 12:47
Интересантно је да све што затражи ЕУ ми тако олако прихватамо.На крају ће и признати ту квази државу јер ће бити толико у блату да неће имати другог решења.Кога Дачић представља?
Ponedeljak 03.12.2012. 12:53
Dacic predstavlja svoj dzep i ameriku kao i nikolic i vucic..Pa zar nevidite da je dosao kraj da ce mo sve izgubiti ako se nepobunimo.ambasada znaci da si priznao drzavu i da imas odnose sa njom a muka mi je kad pomislim da srbi cuvaju siptarsku nezakonitu granicu u srbiji od srba sa kosova.Jedno je sigurno ako neuzmemo stvar u svoje ruke nemamo dalju buducnost i svi ce mo gledati kako srbija i srbi nestaju zauvek
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online