Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 30.11.2012.
03:01
Danas A

Od čega žive lideri stranaka: Koštunica zaposlen u DSS-u, Čanak traži posao

Vojislav Koštunica je stalno zaposlen u DSS i zarađuje "više od republičkog proseka", Vuk Drašković će u decembru dobiti prvu penziju, Nenad Čanak planira da traži posao, a Dragan Marković Palma nema prijavljena primanja. Ovo su neki od podataka do sada nepoznatih javnosti koje su novinari beogradskog Danasa saznali istražujući od čega žive i gde su zaposleni lideri parlamentarnih političkih stranaka.

Zaposlen u Demokratskoj stranci Srbije: Vojislav Koštunica
 

Predsednik SPS Ivica Dačić kao premijer i ministar unutrašnjih poslova zarađuje oko 168.000 dinara mesečno, a ima i ušteđevinu u banci. Lider SNS Aleksandar Vučić takođe prima platu u Vladi Srbije, kao prvi potpredsednik i ministar odbrane, od 108.000 dinara i nema depozite i štednju u banci. Slično je s liderom URS Mlađanom Dinkićem, koji kao ministar finansija i privrede zarađuje 107.000 dinara, ali ima i ušteđevinu.

Penzija 72.000 plus 101.000 dinara od Vlade: Jovan Krkobabić

Predsednik PUPS Jovan Krkobabić mesečno prihoduje više i od lidera SPS - prima penziju od 72.000 dinara, a kao potpredsednik Vlade i ministar rada još 101.000 dinara. Ima i ušteđevinu. Velimir Ilić, lider Nove Srbije, mesečno kao ministar zarađuje skromnih 110.000 dinara, ali je i vlasnik više od 20 nepokretnosti. Ušteđevinu u banci nema.

Ne mora da brine za prihode: Dragan Đilas, lider DS-a

Novi predsednik DS Dragan Đilas prima platu od 125.000 dinara kao gradonačelnik Beograda, ali kompletnu daje u humanitarne svrhe. Ipak, on je bogat čovek, ima 25 odsto akcija u kompaniji Multikom grup i 28 odsto u MDI Internešenel, preko kojih je vlasnik niza uspešnih firmi.

Predsednik SVM Ištvan Pastor u radnom je odnosu kao predsednik Skupštine Vojvodine.

"U Skupštini APV do ovog meseca sam imao oko 180.000 dinara, ali je sad to smanjeno za pedesetak hiljada, mada po novom obračunu još nije isplaćivana plata“, navodi Pastor. On kao član UO "Park Palić" ima još 20.000 dinara.

Čedomir Jovanović sve sam plaća

Političar i biznismen: Čedomir Jovanović, predsednik LDP-a

Jedini poslanik među liderima partija Čedomir Jovanović, predsednik LDP, prima platu u parlamentu od 115.000 dinara, a i suvlasnik je firme Agroposlovi, koja godinama uspešno posluje, prijavljuje poreze, izmiruje sve obaveze i ostvaruje prihode, kažu za Danas u LDP.

 

Kako piše Danas, Jovanović nikada nije uzeo poslaničku dnevnicu niti putne troškove, a čak i svoja poslanička putovanja u inostranstvo, na primer kao član delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, plaća iz svog džepa. Lider LDP sam plaća i kompletne troškove svog obezbeđenja kada boravi van Srbije.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kao narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina, nema nikakva primanja, navodi se u njegovoj imovinskoj karti pri Agenciji za borbu protiv korupcije. Stoga, nije poznato od čega Marković živi, a na pozive Danasa nije odgovarao.

Nekadašnji premijer Vojislav Koštunica ima stalno zaposlenje u DSS, čiji je predsednik, saznaje Danas u toj stranci. Na pitanje kolika je Koštuničina plata nismo dobili odgovor, ali nam je rečeno da je "iznad republičkog proseka, ali sigurno manja nego u drugim partijama“.

Lider SPO i književnik Vuk Drašković živi od prodaje svojih knjiga, a u decembru bi trebalo da počne da prima i penziju. Kako nam je rečeno u SPO, Drašković se penzionisao u Udruženju književnika Srbije.

Uskoro nezasposleno lide: Nenad Čanak, lider LSV-a

Nenad Čanak, predsednik LSV, otkako je krajem septembra podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije ima pravo da još četiri meseca prima poslaničku platu od 75.000 dinara.

U LSV kažu za Danas da će se Čanak po isteku tog roka zaposliti i da trenutno "postoji" više opcija za posao. Prema podacima iz zvanične imovinske karte, Čanak prima i 36.000 dinara kao predsednik UO JP Vojvodinašume Petrovaradin.

POVEZANE VESTI

Petak 30.11.2012. 04:57
JAO...kako imamo postene politicare! znao sam pogotovo ceda koji jadan sve sam placa. Do kada mislite narod da pravite budalom???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online