Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 29.11.2012.
13:18
Smedia A

Tomina rakija i Dragičin hekleraj na Božićnom bazaru

Tradiocionalna manifestacija Božićni bazar i ove godine zabaviće Beograđane i usrećiti one kojima je pomoć najpotrebnija. Bazar otvara prva dama Srbije Dragica Nikolić, a predsednik Srbije pokloniće svoju čuvenu rakiju srećnim posetiocima.

Predsednik Srbije i prva dama bazaru poklonili svoje "rukotvorine"
 

Međunarodno udruženje žena 2. decembra na Beogradskom sajmu organizuje 12. humanitarni Božićni bazar na kome će svoju kulturu, umetnost, ali i hranu i piće predstaviti 40 zemalja sveta. Aktivistkinje doniraju stoprocentni iznos prihoda za pomoć deci ometenoj u razvoju, samohranim majkama i starim osobama koje žive same ili su u lošoj materijalnoj situaciji. Novac će biti prosleđen preko lokalnih nevladinih organizacija koje pomažu ugroženom stanovništvu Srbije.

Dobrotvornu manifestaciju ove godine otvara prva dama Srbija Dragica Nikolić, koja je i svoj ručni rad poklonila organizaciji. Ručno izvezeni stolnjak sa mozaikom osvojiće srećni posetilac koji bude učestvovao u posebno organizovanoj nagradnoj igri. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće učestvovati, ali je, kao i njegova supruga, odlučio da pokloni svoj nadaleko poznati proizvod.

"Šest boca rakije koje je pekao predsednik lično, osvojiće srećni posetioci. Biće i mnogih drugih nagrada i zabave, uz umetnički program zemalja Evrope, Afrike i Azije", kaže predsednica Međunarodnog kluba žena Odilija Stokvis.

Ključna vrednost manifestacije je ostvarivanje najplemenitijeg cilja kroz zabavu i učenje o drugim kulturama. Posetioci će probati specijalitete, osetiti ukuse i udisati mirise svih krajeva sveta.

Ambasadorka Kraljevine Danske Mete Kjuel Nilsen ponudiće džem koji je sama pravila specijalno za ovu priliku, kao i danske kolačiće koje su pripremili volonteri iz Danske.

Tradiocionalni Božićni bazar prošle godine okupio je skoro 5.000 posetilaca, a prikupljeno je čak 90.000 evra. Prema rečima predsednice Dobrotvornog odbora Međunarodnog udruženja žena En Pešić, potreba za pomoći ipak je uvek veća nego ostvareni prihod.

"Uvek je više onih koji konkurišu, ali je i selekcija je veoma stroga", kaže Pešić. "Veoma su česti odlasci na teren , kako bismo napravili što bolji izbor i mislim da smo do sada to činili veoma uspešno".

Pešić objašnjava da novac najčešće odlazi u ruke organizacija koje već imaju bogato iskustvo sa uspešnim projektima. U skladu sa Udruženjem koje organizuje dobrotvorni događaj, postoji namera i da u projekte bude uključeno što više žena.

"Stranci najčešće vide Beograd i misle da je to Srbija, a to nije prava slika. Van Beograda ima mnogo siromašnih ljudi kojima je pomoć neophodna. A mi volimo i da uključimo ljude koji doniraju novac da vide gde njihov novac odlazi", kaže Pešić.

Četvrtak 29.11.2012. 15:21
Ovaj par samo srozavaju instituciju predsednika republike, a to za prvu damu su sami izmislili, jer im tako paše, da zvuče svetski.
Četvrtak 29.11.2012. 15:05
Ista budaletina kao i Boris Tadic...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online