Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 29.11.2012.
10:38 >> 13:59h
Beta A

Priština: Vatromet, suze i pucnji za Haradinaja

U trenutku kada je Tribunal u Hagu danas saopštio da su Ramuš Haradinaj, Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj oslobođeni optužbi, u Prištini je počeo veliki vatromet.

 

Pred velikim ekranom na Trgu Majke Tereze u centru grada nekoliko stotina građana, među kojima najviši zvaničnici Alijanse za budućnost Kosova, pratili su izveštaj iz Haga.

Otac Ramuša Haradinaja srećan zbog oslobađanja sina

Otac haškog optuženika Ramuša Haradinaja, Iljmi, rekao je danas da je oslobađajuća presuda njegovom sinu pobeda za Kosovo i za Oslobodilačku vojsku Kosova.

Iljmi Haradinaj je izjavu dao u rodnom selu Ramuša Haradinaja Glođane, opština Dečane, u kući prepunoj rodbine i ljudi koji su pratili izricanje presude u Haškom tribunalu.

"Još jednom je potvrđena čistota borbe Oslobodilačke vojske Kosova", rekao je Iljmi Haradinaj.

Priština: OVK se borila za slobodu


Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo da je haški Tribunal dokazao da borba OVK nije bila udruženi zločinački poduhvat, već borba za slobodu.

 

"Kosovo poštuje sve žrtve ali je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju dokazao da rat OVK za oslobođenje Kosova nije bio 'udruženi zločinački poduhvat', već borba za slobodu, objavilo je Ministarstvo na svom tviter-nalogu nakon izricanja oslobađajuće presude Ramušsu Haradinaju u haškom Tribunalu.

U Prištini se i očekivalo da će presuda biti oslobađajuća.

Na vidnim mestima u centru grada su već danima panoi na kojima se građani pozivaju da učestvuju u dočeku Haradinaja. Radio-televizija Kosovo već tri dana emituje spotove iste sadržine.

Tribunal je jutros, po drugi put, oslobodio bivšeg vođu OVK Ramuša Haradinaja krivice za zločine nad civilima na zapadu Kosova 1998. godine.

Zajedno sa Haradinajem, tadašnjim zapovednikom albanske paravojske u području Dečana, oslobođeni su i njemu potčinjeni Idriz Baljaj i Ljah Brahimaj.

Obrazlažući presudu, predsedavajući sudija Bakone Moloto iz Južne Afrike rekao je da je utvrđeno da "ne postoje verodostojni dokazi da je Ramuš Haradinaj znao za zločine u Jablanici".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.11.2012. 10:41
Е сад кад би власт била Српска да хитно тражи уз помоћРусије и Кине и других нормалних земаља, ослобађање Срба, кад могу они пустити злочинце, зашто да тамо труну људи који нису ништа урадили.
Četvrtak 29.11.2012. 11:22
А како ћемо ми наше мученике дочекати када и ако дођу????????
Četvrtak 29.11.2012. 12:00
Ovde su stvari krajnje jasne, Oluja je sprovedena pod direktnim patronatom CIA i SAD, svi odgovrni za proterivanje su oslobodjeni. U Bosni kada je rec o Srebrenici dogovor je sklopljen izmedju Izetbegovica i Klintona direktno, cak ni Oric nije osusdjen CIA mu je direktno dopremela oruzje. Svima je jasno ko je obucavao i naoruzavao siptare, niko nij osudjen. Jasno je ko je pokrovitelj, finansijer. Pitanje je samo kako mi regaujemo na sve to i da li imamo odgvor ili ne? Ovde se javlja i jos jedno pitanje, ko je porovitelj i nalogodvac nasaoj sadasnjoj vladi, odnosno za koga smo glasali i da li sprovodi politika za koju je glasao Srpski narod ili je kroji neko treci?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online