Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 28.11.2012.
19:12
Beta A

Protest roditelja osuđenih za ubistvo Tatona: "Odgovorni Tadić i Đilas"

Porodice i prijatelji osuđenih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona, protestovali su danas ispred Apelacionog suda u Beogradu.

"Naša deca nisu ubice"
 

Žarko Puzigaća, roditelj optuženog Dejana Puzigaće kome je Apelacioni sud smanjio kaznu sa 32 na 14 godina zatvora, rekao je da bi sudije trebalo da sagledaju sve činjenice koje su advokati izneli u tom postupku i zatražio da se ispita svedok očevidac, kao i transkripti poziva beogradskoj Hitnoj pomoći.

"Imamo sve argumente i dokaze da naša deca ne budu okrivljena za teško ubistvo i da se moraju preinačiti kazne u drugo delo", rekao je Puzigaća novinarima ispred Apelacionog suda.

Advokat Dejana Puzigaće, Svetozar Vujačić, kazao je novinarima da je presuda za slučaj Taton "nezapamćeni sudski skandal gde je skrivena istina najviših tadašnjih vlastodržaca".

"Mislim na Slobodana Homena, Snežanu Malović, Borisa Tadića i Dragana Đilasa. Oni su, odgovorno tvrdim, naredili sudijama da ne utvrđuju činjenično stanje", rekao je Vujačić.

Kako je naveo, pre donošenja presude po medijima su pričali da će "kazne svima biti žestoke i drakonske". Ispred Apelacionog suda protestovalo je oko 20 članova porodica i prijatelja osuđenih za ubistvo francuskog navijača.

Oni su nosili transparentne "Umrla je pravna država", "Dačiću, šta je sa preispitivanjem pravnog postupka?", "Zašto sud ignoriše svedoke?".

Porodice i prijatelji osuđenih razvili su i platno sa likom Brisa Tatona koji sedi krvav na zemlji nakon zadobijenih udaraca na Obilićevom vencu. Na platnu je ispod te Tatonove slike pisalo: "Da li je ovo ubistvo?".

Apelacioni sud u Beogradu je prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo Tatona. Oni su pred Višim sudom u Beogradu 25. januara 2011. godine prvostepeno osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Bris Taton (28) je 17. septembra 2009. godine brutalno prebijen na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Nanete su mu teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu.

Taton je umro 29. septembra u Kliničkom centru Srbije.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.11.2012. 19:23
Ma sluge mora da se dodvore gazdama.Pa ne moze da bude kriv Francuz ili Nemac ili Britanac u Srbiji. Srbin je kriv I TIME SE POKAZUJE ODANOST.Kao i nekad Turci.Ali prodjose Turci i ovi ce, a onda se dugo vratit nece, dugo, dugo.....
Sreda 28.11.2012. 20:32
presuda je skandalozna jer se ne zasniva na pravnim cinjenicama,vec na politickim odlukama.naravno osudjujem divljanje navijaca,ali osuditi ih sa ovakvom kaznom za nesto sto mozda nisu ucinili je zlocin. prvo,taton nije ubijen ,taton je bio ziv i komunikativan posle pada .razgovarao je i sa osobljem hitne pomoci.taton je umro u bolnici,pa se moze postaviti pitanje da li je lecenje bilo adekvatno. ali ipak osnovna stvar je, kako ga je moglo 14 ljudi gurnuti? ako je gurnut moglo ga je gurnuti 1 ili dva covaka,a ne 14. ko ga je gurnuo, ako ga je neko gurnuo?svi mi moramo stati na put nasilnicima,ali ovde ima puno nevinih siguran sam.jedno od vaznih pitanje je i gde je bila policija,posto se dog
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online