Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 27.11.2012.
13:34 >> 16:10h
Beta A

Protest bivših boraca OVK odložio otvaranje autoputa

Vlada Kosova danas je izrazila žaljenje zbog odlaganja puštanja u saobraćaj treće deonice autoputa "Ibrahim Rugova" koji su blokirali bivši borci OVK tražeći oslobađanje njihovog komandanta Fatmira Ljimaja.

 Protest zbog vođe Fatmira Ljimaja
 

Danas je trebalo da bude pušten u saobraćaj deo puta od sela Đurđica do Vrbnice, kao deo manifestacije obeležavanja 100 godina od proglašavanje nezavisnosti Albanije. Autoput spaja Kosovo i Albaniju.

"Do odlaganja je došlo zbog delovanje jedne grupe neodgovornih građana koji su demolirali mesto gde je trebalo da se održiceremonija", navodi se u saopštenju povodom otkazivanja događaja kojem je trebalo da prisustvuje i premijer Albanije Salji Beriša.

Vlada Kosova se posebno zahvalila mnogobrojnim građanima koji su došli da slave, kao i premijeru Albanije od koga je zatražila razumevanje zbog incidenta.

Izvinjene je upućeno i predsednici Kosova Atifete Jahjaga, američkoj ambasadorki Trejsi Džekobson, turskoj ambasadorki i mnogobrojnim domaćim i međunarodnim predstavnicima koji je trebalo da govore na svečanosti.

"Vlada Kosovo čestita građanima Kosova na otvaranju autoputa nacije Priština-Tirana, koji ima izuzetan značaj kao objekat infrastrukture, ali i za nacionalni razvoj i emancipaciju", navodi se u saopštenju.

I predsednica Kosova je izrazila razočaranje zbog odlaganja dugo očekivanog puštanja u saobraćaj deonice autoputa duge 61 kilometar.

"Autoput je ostvarenje naše vizije za povezivanje s evropskim koridorima što konačno ruši barijere među nama. Izražavamo naše razočaranje što je tako veličanstveno delo onemogućeno da se danas pusti u saobraćaj", navodi se u saopštenju iz kabineta Atifete Jahjaga.

Veterani OVK demolirali su binu na kojoj je trebalo da budu održani govori tražeći da Ljimaj, koji se tereti za ratne zločinje u Klečki 1999. godine, bude pušten na slobodu. 

Oni su i dalje na bini i zahtevaju hitno oslobađanje i Ljimaja i da dođe na manifestaciju.

Specijalna jedinica Policije Kosova koja je na licu mesta, nije intervenisala.

Ljimaj je uhapšen kao osumnjičeni za ratne zločine u selu Klečka.

Branioci pritvorenih su juče podneli žalbe na odluku Vrhovnog suda i izjavili da očekuju da će žalbeno veće o njihovom zahtevu odlučiti najkasnije u roku 48 časova od podnošenja zahteva.

Oni su uvereni da će se prithvatiti njihove žalbe i ukinuti pritvor Ljimaju i njegovim saborcima.

Hapšenje Ljimaja i drugih od strane Euleksa je juče oštro kritikovao premijer Kosova Hašim Tači.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.11.2012. 16:34
Само градите,али убрзаним темпом јер ће вам ускоро требати када почне бежанија оних нечисте савести.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online