Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 25.11.2012.
03:07
Večernje novosti A

Tadić dobija funkciju u Savetu Evrope?

Prema nezvaničnim informacijama koje stižu iz Strazbura, bivši predsednik Srbije Boris Tadić mogao da zameni Jaglanda na mestu generalnog sekretara Saveta Evrope, pišu "Večernje novosti".

Boris Tadić: Portret koji fali Evropi
 

Mandat šefu Saveta Evrope Torbjernu Jaglandu ističe za godinu i po, podseća ovaj list. Posle poraza na izborima za šefa države, a zatim i povlačenja iz trke za prvog čoveka DS, mnogi budućnost bivšem predsedniku Borisu Tadiću predviđaju u vrhu neke od međunarodnih institucija. Jedna od njih mogla bi da bude i Savet Evrope u Strazburu, saznaju "Novosti" unutar ove najšire evropske integracione institucije.

"Ovoj galeriji nedostaje poznati lik iz vaših krajeva", prokomentarisali su nedavno, u prisustvu dopisnika "Večernjih novosti", funkcioneri ove institucije, aludirajući na Tadića, u razgovoru oko serije portreta dosadašnjih čelnika, okačenih ispred vrata kancelarije sadašnjeg generalnog sekretara SE Torbjerna Jaglanda. Jedan visoki funkcioner SE koji je želeo da ostane anoniman kazao je da bi Tadić bio idealan kandidat.

"Ima harizmu, zna jezike, omiljen je kao političar među zaposlenima u ovoj instituciji. Za vreme svog mandata kao predsednik Srbije dao je veliki doprinos procesu pomirenja u regionu. Vreme je da se regionu i na ovaj način pošalje pozitivan signal."

Potrebno je, međutim, da se i Tadić izjasni. Zvanično, još je rano da se razgovara o kandidatima za Jaglandovog naslednika. Visoki norveški političar i predsednik Nobelovog komiteta, na čelo Saveta Evrope izabran je 2009, kao 13. generalni sekretar od osnivanja, i mandat mu traje do kraja septembra 2014. godine.

Čak i kad bi bio kandidat, Tadić bi, dakle, morao da čeka bar još godinu i po. Ipak, to i nije tako dugo vreme za pripreme za eventualnu kandidaturu.

"Nisam čuo za to. To ne zavisi od mene," kratko je nedavno odgovorio Jagland na naše pitanje šta misli o idejama da bi Boris Tadić mogao da ga zameni, posle isteka njegovog mandata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.11.2012. 04:08
"Tadić dobija funkciju u Savetu Evrope" kao nagradu za unistavanje Srbije!
Nedelja 25.11.2012. 04:35
Nadam se da ce na kraju njegovog mandata evropa bit u takvom stanju u kakvom je sad Srbija.
Nedelja 25.11.2012. 03:44
Gazde nagradjuju, a ako bude na celu te organizacije radit ce protiv interesa Srbije kao do sada. Interesantno je kako ce EU reagovati na otcepljenje Katalonije,da li ce ona automatski biti clanica EU,posto je to bila u zajednici sa Spanijom,ili nece moci da bude clanica jer je nova drzava,koja da bi bila clan mora biti priznata od ostalih. Ko ih prizna zamerit ce se Spaniji,a isto tako otcepljuje se i Skotska... Otimanje KiM od Srbije se vraca kao bumerang, i pricice da je KiM poseban slucaj padaju u vodu. Republika Srpska po istom sistemu moze da se odvoji.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online