Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.11.2012.
13:25
RTS A

Šabac: Razredna na pragu stote došla iz Pariza da proslavi maturu

Na proslavi mature, svoje bivše đake u Šapcu prozivala je razredna koja uskoro puni 100 godina. Profesorku, Radmilu Stošić upoznala je planeta, kada je na Rolan Garos došla da upozna Novaka Đokovića.

Baka Stošić iz Pariza doputovala da vidi svoje đake
 

Obeležavanje 50 godina od mature nije neobična pojava, ali kada na godišnicu ispita zrelosti omiljene generacije dođe razredna na pragu stote, onda je to jedinstven događaj.

"Osećamo se kao deca, jer i posle pola veka od mature možemo da zagrlimo razrednu", kažu đaci koji su odavno u penziji.

Da sa njima podeli radost, profesorka Radmila Stošić, stigla je iz Pariza, a to što je u 99. godini, ne sprečava je da ih proziva i bez dnevnika.

"Volela sam svoju struku i svoje učenike i nisam se nadala da ću dočekati ovakvo poštovanje, ovakvu ljubav od mojih učenika, jer znam da sam bila vrlo stroga", kaže Radmila.

Ona kaže i da se ova generacija izdvajala po druženju, uspesima u nauci i sportu, a danas i po tome što proslavu mature može da organizuje za 72 sata.

Novak u njenom zagrljaju: Rolan Garos samo zbog nje prekršio pravila i pustio je da vidi Novaka
 

"Kad sam pozvala jednu drugaricu i kad je čula da dolazi profesorka Stošićka, ona je rekla, jao, pa ona mi i nije u nekoj uspomeni, jer sam imala lošu ocenu, ali doći ću", kaže Dragoslava Ćirić, profesorka Medicinske škole u penziji.

Janko Novaković, organizator mature kaže da je njihovo odeljenje na svim proslavama od pet do pedeset godina bilo najbrojnije, zahvaljujući tome što su imali razrednog starešinu koji je znao da ih objedini.

"Ona nas je tako odnegovala da je više od 90 odsto završilo fakultet, što je najveći procenat koji se može očekivati. Razbacani smo po svetu, a ja sam već duže u Sloveniji", kaže Dušan Vićentić iz Ljubljane.

Milan Jovanović, novinar kaže da bi on i dan danas bio u Šabačkoj gimnaziji.

Radmila Stošić, diplomac čuvenog Mike Alasa, poznata je kao vrhunski stručnjak, ali veliki poštovalac Novaka Đokovića, sa sličnom energijom i duhom, koji je nasledila od roditelja.

"Važno je vaspitanje u porodici, da negujemo rad, poštenje i da ne mrzimo. Smatram da je Novak Đoković veoma dobar i da ne mrzi. Ja ga gledam na mečevima, čak i kad gubi, ne pokazuje mržnju, on se smeši samom sebi", kaže Radmila Stošić.

U govoru propraćenom aplauzima, razredna je obećala da će na godišnjice mature dolaziti dok Đoković pobeđuje, a đaci joj priređuju ovakav doček.

Petak 16.11.2012. 14:07
Svaka čast profesorko!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online