Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.11.2012.
00:17
Beta A

Jeremić pozvao DS i opoziciju da podrže Vladu o Kosovu

Predsedavajući Generalnoj skupštini UN i poslanik Demokratske stranke (DS) Vuk Jeremić pozvao je u utorak opoziciju i svoju DS da podrže Vladu Srbije u kosovskoj politici, jer tako važno pitanje ne sme biti partijsko i o njemu mora postojati jedinstvo.

Vuk Jeremić

"Pitanju Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije ne bi smelo da bude partijsko pitanje i o tome je potrebno jedinstvo. Apelujem na opoziciju i moju stranku da podrže politiku Vlade o Kosovu jer po tako važnom pitanju opozicija mora da prati vladu, koja ima većinu, a podrška opozicija bila bi korisna", rekao je Jeremić Radioteleviziji Srbije.


Jeremić, koji u Srbiji boravi nekoliko dana, naveo je da je u utorak razgovarao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i da će razgovarati i sa drugim najvišim državnim zvaničnicima.


Jeremić je ocenio da se politika SAD prema Srbiji neće menjati bez obzira da li će na izborima pobediti republikanac Mit Romni ili demokrata Barak Obama.


"Nema velike razlike za građane Srbije u tome ko će biti predsednik SAD. Nema potrebe za veliko udubljivanje u Srbiji večceras o tome ko će biti izabran za predsednika SAD", rekao je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.


Upitan da li na Balkanu postoje miljenici velikih sila, Jeremić je odgovorio da to nema veze sa stvarnošću i da su miljenici velikih sila uvek oni koji su na vlasti, jer jedino sa njima mogu da ostvare svoje interese.


Jeremić je ponovio da nije dobro povlačenje predsednika DS Borisa Tadića pre stranačkih izbora, jer je otvorena utakmica deo demokratskog procesa, i kao primer naveo da je Hilari Klinton postala državna sekretarka SAD posle žestoke borbe sa Barakom Obamom za predsedničku kandidaturu.


Jeremić je naveo i da će se za 10 meseci, pošto mu istekne mandat u UN, vratiti u Skupštinu Srbije kao poslanik.


"Neću vratiti mandat i nisam siguran da DS hoće da ga vratim. Mislim da ima dosta onih koji misle da će DS biti ojačan sa nekim ko dolazi sa funkcije predsednika Generalne skupštine UN. Građani su me izabrali da ih predstavljam u parlamentu i oni su jedini kojima bih mogao da vratim mandat", rekao je Jeremić.


Istakao je da je on vlasnik poslaničkog mandata i da parlamentu neće štetiti da u njegovom radu učestvuje onaj ko je predsedavao Generalnoj skupštini UN.


"Karijeru ću nastaviti kao poslanik u Skupštini Srbije, jer sam za to dobio mandat od građana Srbije", rekao je Jeremić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online