Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 31.10.2012.
09:21
Blic A

Drecun: Tači neprihvatljiv, ali treba biti praktičan

“Za mene ni sada nije prihvatljivo da čovek za koga postoje ozbiljne indicije da je počinio strašne zločine bude u bilo kakvom pregovaračkom procesu, ali u realnoj politici treba biti praktičan“, rekao je za “Blic“ Milovan Drecun, predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.

Nismo mi birali sagovornika iz Prištine, nego Evropa: Milovan Drecun
 

On navodi da su “u pregovaračkom procesu između Beograda i Prištine nužni kompromisi, a da je samo jedan od tih kompromisa to što preko puta Ivice Dačića sedi Hašim Tači“.


- Nismo mi ti koji su birali sagovornika iz Prištine, nego medijatori pregovora, predstavnici EU. Ali, ako Tači bude procesuiran u narednom periodu, on više neće biti prihvatljiv ni za medijatore - ocenjuje Drecun.


Od predstojećih pregovora između Beograda i Prištine, kako kaže, očekuje da omoguće rešavanje pitanja od kojih zavisi svakodnevni život ljudi na Kosovu i da se završi proces koji će rešiti pitanje statusa, i to “ne u korist jedne, a na štetu druge strane“.


Za razliku od Drecuna, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić trenutno ne može da odgovori na pitanje šta očekuje od pregovora jer “bi to bilo u domenu spekulacija“.
 

Ispitivanje trošenja na Kosovu

Odbor za Kosovo i Metohiju u utorak je odlučio da Skupštini Srbije predloži formiranje anketnog odbora koji će imati zadatak da ispita nenamensko korišćenje novca koji je namenjen Kosovu. Protiv su bili poslanici iz DSS.

- Kako da odgovorim kada tek sada treba da dobijemo okvir tih pregovora? Mogu samo da kažem da će sve karte biti na stolu, da će svako kandidovati svoje teme, a onda ćemo videti kojim redom ćemo ih razmatrati - rekao je za “Blic“ Mrkić.


On napominje da nije izvesno da će on biti deo pregovaračkog tima jer, kako objašnjava, ovo pitanje je u Srbiji tretirano kao unutrašnje.


- Okvir pregovaračkog procesa definisao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i taj interni akt predao Vladi na razmatranje kako bi predlog bio kompletiran i napravljena zajednička platforma za oba nivoa izvršne vlasti. Kada se to uradi, platforma će biti predočena Skupštini Srbije i biće dostupna javnosti - istakao je za “Blic“ Marko Đurić, savetnik predsednika republike.


Đurić objašnjava da se radi o fazi u kojoj je odlučeno da se ne izlazi u javnost sa platformom dok se ne usaglase dva nivoa vlasti. Međutim, kaže on, jasno je da dok se ne dobije široka podrška javnosti i konsenzus što većeg broja političkih partija, ta platforma ne može imati odgovarajuću političku težinu.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.10.2012. 10:02
pregovori ce biti onako kako diktira SAD,pregovori su neprihvatljivi kada ti dve koze dodju u sred beograda i kazu da je KiM nezavisna drzava,te dve zivuljke,su uvredile srbiju,srbe i srbski ustav,prema tome vidi se da one NE postuju srbiju i kao takve treba ih provati personama nongrata,i svakog politicara ambasadora sa zapada koji ovde na srbskoj zemlji glasno propagira takve stvari treba izbaciti. Sa druge strane krivci za to su i nasi koji vole da se sepure pred svojim narodom,a kad im dodje gazdin emisionar,oni cute i nabijaju glavu u zemlju,tako je to u ponizenoj i okupiranoj srbiji,jest da ne vidim nato trupe,ali u vazduhu mi debelo smrdi godinama i nikako da se navinem na taj smraD
Sreda 31.10.2012. 15:33
То питање се треба потезати сваки пут кад дође до преговора, нек се зна. И преговоре треба наставити, једино тако може доћи до решења, али ово до сад нису били преговори јер је Флекави на све присто а ништа није тражио.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online