Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 28.10.2012.
19:02
Beta A

Čeda: Nećemo podržati platformu o Kosovu

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović najavio je danas da LDP neće podržati novu platformu o Kosovu, jer je ona izraz politike koja je uništila Srbiju i upozorio da su sve ideje na kojima je građena Srbija fatalno ugrožene, a da evropska ideja nikada nije bila slabija.

Jovanović: Evropska ideja nikad slabija u Srbiji
 

Na Glavnom odboru LDP u beogradskom Sava centru, Jovanović je rekao da očekuje od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da iz Kumanova kaže istinu da je Srbija danas srušena i zapuštena jer je 20 godina vodio borbu protiv svega što je u Srbiji bilo vredno.

"Od čoveka koji je greškom postao predsednik zemlje očekujem da sa tog Kumanova kaže istinu da je Srbija danas spomen kosturnica nad Kumanovom, srušena i zapuštena, jer je 20 godina sa Miloševićem, Šešeljem, Vučićem i Dačićem, sa ekstremistima u crkvi, vodio borbu protiv svega sto je u ovoj zemlji bilo vredno", rekao je Jovanović.

On je ocenio da je svaki međunarodi nastup Nikolića diplomatski incident i da je svojim izjavama predsednik Srbije izazvao protest i u Makedoniji i u Grčkoj i da svojim komentarima o Srbrenici ponovo potpiruje nacionalizam.

Predsednik LDP je ocenio da nema ničeg istorijskog u rukovanju Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu, kao ni u rukovanju Borisa Tadića i Tačija u Dubrovniku "ukoliko pod istorijskim ne podrazumevamo da iz generacije u generaciju ponavljamo iste greške".

"To što se predsedniku ne žuri u Evropu ne znači da sreću teba da tražimo pored kazana s rakijom. Nama je Evropa potrebnija više nego ikad, a ako se njemu ne žuri - mi moramo da požurimo", rekao je Jovanović.

SNS: Zašto je Čeda nervozan?

 

Srpska napredna stranka je govor predsednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića ocenila kao "istup" i navela da bi lideru LDP-a "bilo bolje da odgovori zbog čega su najednom utihnule sve njegove prozivke tajkuna".

On je kazao da je premijer Srbije Ivica Dačić bio dužan da se nakon posete Briselu izvini Srbiji i da kaže da je bila greška svaki sekund njegovog života u poslednjih 20 godina i da dopusti onima koji se razumeju da Srbiju izvuku iz ruševina.

Lider LDP je upitao koliko vekova Dačić treba da bude na vlasti da bi shvatio da je odgovoran za situaciju u kojoj se zemlja nalazi i ocenio da je jasno da u vladi nema potencijala koji je potreban za vođenje Srbije. Jovanović je istakao da Srbija nije spremna da prizna nezavisnost Kosova, jer bi to jedino moglo da se učini političkim diktatom.

"Bilo bi greška tražiti od Srbije nešto tako jer bi to bio izgovor za novi kosovski ep iz kojeg bi izašli poremećeni", naveo je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.10.2012. 22:07
Moжда би ти мене подржо! ал' бре ја нећу! А да си га претер'о, претер'о си, баш! Ако си вољан да нас усрећиш, ћути мало! превише је будалаштина и глупости и без тебе.
Nedelja 28.10.2012. 23:19
Кад га пустише из лударе?
Nedelja 28.10.2012. 22:50
Ucestale provokacije drskog nametljivca su i dalje najbolji dokazi njegovog destruktivnog prisustva u srpskoj politici. Samo je steta sto mu vladajuci protivnici jednostavno ne ustupe vlast, pa da on najzad spasi Srbe i Srbiju od sigurne propasti koja je navodno neizbezna kao sto je konstatovala i cenjena historicarka Latinka Perovic.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online