Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.10.2012.
17:11
Fonet, Blic A

Kuzmanović: Izabrati najbolje, a ne lobiste

Na Skupštini DS mora se pokazati jedinstvo oko vrednosti za koje se stranka zalaže, izjavio je kandidat za predsednika DS Branimir Kuzmanović. On je naglasio da je u DS potrebno birati najbolje ljude, a ne najbolje lobiste.

Ne odustaje od kandidature za predsednika Demokratske stranke: Branimir Kuzmanović
 

Kuzmanović predlaže dogovor za bolju DS, kako bi se na pravi način iskoristilo znanje više od 100.000 članova stranke, na dobrobit građana Srbije, a ne pojedinaca.

To je suština i to je razlika u tim kampanjama, naglasio je Kuzmanović, objašnjavajući razliku između njegove i kampanja koje vode Boris Tadić i Dragan Đilas.

Kuzmanović je ocenio da su i Tadić i Đilas važne osobe za DS, ali da članstvo mora više odlučivati o politici stranke. On je najavio da će na Skupštini DS predložiti deklaraciju kojom će se definisati način donošenja programa praktično definisanih politika.

"Želimo bolju Demokratsku stranku"

Upitan o šansama da bude izabran za novog predsednika DS, Kuzmanović je odgovorio da u u životu nije važno šta želite da budete, već šta želite da postignete.
"Jasno je da ljudi koji su okupljeni oko ove ideje žele bolju DS-u zarad građana Srbije, jer samo tako možemo doneti bolji život u Srbiju. Drugi način ne postoji", rekao je Kuzmanović.

U toj deklaraciji će, kako je precizirao, biti regulisano i ocenjivanje rada funkcionera i ministara putem Etičkog odbora stranke, predviđen neposredan izbor funkcionera i naglašena socijaldemokratska orijentacija DS.

Prema Kuzmanovićevoj oceni, u protekle četriri godine članstvo stranke nije toliko često pitano za mišljenje.

"Resorni odbori su davali dobre predloge, ali ti predlozi praktično definisanih politika DS nisu primenjivani kroz rad Vlade", ukazao je Kuzmanović.

"Trebalo bi da imamo praktično definisane politike za svaku oblast društva, dodao je Kuzmanović, koje govore šta, na koji način i zbog čega želimo nešto da uradimo.

Kuzmanović smatra da su neposredni izbori najbolji način da se bira rukovodstvo DS, da je potrebna decentralizacija stranke i više žena u Predsedništvu DS".

U DS ne bi trebalo iz straha da se ćuti, napomenuo je Kuzmanović, već da se otvore diskusije o problemima u društvu i unutar stranke.

On smatra da ideje koje predlaže moraju biti usvojene na predstojećoj Skupštini DS, kako se ne bi gubilo dragoceno vreme.

"To sebi ne smemo da dozvolimo. Zbog toga sam i odlučio da o tome govorim, a kandidatura je sredstvo da se o tome priča i unutar DS i u društvu", zaključio je Kuzmanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online