Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 09.10.2012.
16:47 >> 17:51h
Beta, Novosti A

Dulić negirao krivicu i vratio se kući

Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić negirao je danas tokom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal da je zloupotrebio službeni položaj, nakon čega je pušten kući.

Tužilac nije tražio pritvor, pa će se Dulić braniti sa slobode
 

Nakon Dulićevog saslušanja, koje je trajalo više od četiri sata, novinarima je njegov advokat Miloš Paligorić rekao da tužilac nije predložio da se Duliću odredi pritvor, dok njegov klijent nije želeo da daje izjave.

Paligorić je rekao da je Dulić tri i po sata iznosio svoju odbranu i odgovarao na pitanja zamenika tužioca za organizovani kriminal.

 

Inače, policija je u subotu pokušala da privede Dulića u njegovoj kući u Subotici, ali se on tada pozvao na imunitet. Pošto mu je Skupština Srbije juče ukinula imunitet, stvorili su se uslovi da bivši ministar i aktuelni poslanik DS bude saslušan.

Da podsetimo, u odluci Tužilaštva za organizovani kriminal, kako nezvanično saznaju  "Novosti", navodi se da je bivši ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja

zloupotrebio službeni položaj tako što je svoje saradnike podstrekivao na kršenje članova 54. i 55. Zakona o planiranju i izgradnji. 

Radisavljević: Nema osnova da Dulić bude u pritvoru

 

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da će nastaviti rad na slučaju bivšeg ministra Olivera Dulića, koji je danas četiri sata saslušavan u tužilaštvu, ali nije mogao da kaže da li će biti podignuta optužnica protiv njega.

 

Radisavljević je agenciji Beta rekao da bivšem ministru životne okoline i prostornog planiranja Oliveru Duliću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova duž državnih puteva, nije određen
pritvor jer za to nije bilo zakonskog osnova. Upitan da li će biti podignuta optužnica, tužilac je rekao da o tome "ne može da se izjasni pre no što se sprovedu sve aktivnosti tužilaštva".

 

"Tužilaštvo će nastaviti rad na ovom predmetu da bi u što kraćem roku u narednih nekoliko dana donelo konačnu odluku povodom podnete krivične prijave", rekao je Radisavljević.

 

Radisavljević je rekao da se Dulić danas detaljno izjasnio o svim navodima iz krivične prijave koju je protiv njega podnela policija i odgovorio na sva pitanja tužioca.

 

"S obzirom na iznetu odbranu osumnjičenog, a imajući u vidu i ostale do sada primljene dokaze, Tužilaštvo za organizovani kriminal nije predložio određivanje pritvora jer za to nije bilo zakonskog osnova", objasnio je tužilac.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 09.10.2012. 16:54
"odgovarao na pitanja zamenika tužioca" А где је био тужиоц ??? "nakon čega je pušten kući" Србијо ово је фарса! Србијо буди се!
Utorak 09.10.2012. 16:55
Pusten?! Sta se desava, kad ce da ga zatvore? Nije valjda da ce da se izvuce?!
Utorak 09.10.2012. 18:56
Juce bi ovde 90% komentara za sns i vucica i tomu diplomu !??? Gde ste verni Sluzbini glasaci sada ? Sada vam opet ne valjaju ni vlast ni opozicija ? Jel vi stvarno mislite da ce Sluzba, koja vlada vec 70 godina zatvarati svoje cinovnike ? Jel vi mislite da ima razlike izmedju Vucica, Dulica, Tadica i Nikolica ? Nema spasa Srbima !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online