Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 08.10.2012.
04:02
Blic A

"Spreman sam da ostanem u pritvoru"

Jasno mi je da je režim odlučio da se obračuna s bivšim ministrima DS. I danas, kada sam već u procesu, pozivam državne organe da ispitaju bukvalno svaku neistinu pisanu o meni. Da provere da li sam hranio lavove državnim parama, da li sam razbacivao državne pare na medije, imam li kolekcije skupocenih satova, kako živim, gde živim, šta sam imao pre ulaska u politiku, a šta danas. Da bi se najzad stavila tačka na blaćenje čoveka koji je posao radio najbolje što je mogao u skladu sa zakonom, kaže u intervjuu za beogradski Blic bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Sve sam radio u skladu sa zakonom: Oliver Dulić, bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja
 

Dulića je u subotu trebalo da privede policija jer je osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj prilikom davanja dozvole firmi "Nuba invest", ali se on pozvao na imunitet.

"Za mene je slučaj završen 2010. kada je Republičko javno tužilaštvo taj slučaj ispitalo. Sve što može da se doda kao novi argument stoji u papirima koji su arhivirani već tri godine u Ministarstvu i ne vidim nijedan pravni razlog za ovo sem medijskog progona i pokušaja da se kriminalizuje stranka kojoj sam pripadao", kaže Dulić.

"Nisu me zvali ni Vučić ni Dačić"

Da li vas je ovih dana kontaktirao neko iz vrha vlasti, Aleksandar Vučić ili Ivica Dačić?
"Niko me iz vrha vlasti nije kontaktirao prethodnih dana. Ja jesam sve. Tražio sam, ne kao bivši državni funkcioner već kao građanin, da se zaštiti moja porodica, ljudsko pravo i da se zaustavi medijski linč kojem sam izložen. Nijedan odgovor nisam dobio".

Kako gledate na mogućnost da budete zadržani nakon što se javite u policiju?

"Spreman sam da ostanem u pritvoru, pa i na to da režim odredi zadržavanje iza toga. Apsolutno sam siguran da kršenja zakona nije bilo i da će da se dokaže istina - da sam radio sve u skladu sa zakonom. Zahvaljujući ovim procedurama omogućili smo investicije u zemlju, upošljavanje, modernizaciju".


Kada je reč o slučaju "Nuba invest", da li je morao da se raspisuje tender za kopanje kablova ili je mogao svako da se prijavi?

"To je pitanje za "Puteve Srbije“. Moram da im dam podršku. Oni su kao ključna institucija omogućili da do postavljanja optičke infrastrukture svih operatera u Srbiji dođe i mislim da su apsolutno postupili u skladu sa Zakonom o putevima. Nas kao Ministarstvo je zanimalo da li je investitor prikupio svu dokumentaciju neophodnu za građevinsku dozvolu. Mi smo bili šalter koji kada se prikupi dokumentacija dozvolu izdaje u skladu sa zakonom, što je potvrdilo i tužilaštvo.


Poznajete li vlasnika “Nuba investa”?

"Poznajem sve koji su investirali u Srbiji. Svaki od tih ljudi je više puta dolazio u Ministarstvo. Najbolje poznajem bivšeg direktora Telekoma Branka Radujka.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.10.2012. 07:16
Čim je pukla veza pukla je i bruka, samo, nema više "Sorry! Boss"-a da zataška situaciju. Proliver je bolji glumac od Čede praška, iako je Čeda donekle školovan za glumu! Samo da narod sve to ne pozlati...
Ponedeljak 08.10.2012. 08:01
Nerazumen zasto kriminalci mogu svakodnevno da daju ijzaje novinarima. I po ovome se vidi da je budaletina, sad cemu iz inata traziti , dlaku u jajetu, ali neka i treba!
Ponedeljak 08.10.2012. 11:31
Poštovani DULIĆ! Ja sam stanovnik Subotice i imamo veoma jasna mišljenja o Vama. Ovaj slučaj zakoga Vas terete nepoznajem,međutim ono što je rađeno u Subotici zato ste krivi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online