Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 29.09.2012.
13:03
D. N. Petrović - Vesti A

Ultimatum Beogradu

Kako pišu neki prištinski mediji, a najavljuju pojedini albanski političari, Hilari Klinton je podržala plan mera za zaokruživanje potpune nezavisnosti Kosmeta. Prema tim izvorima Klintonova će u Beograd poslati ultimatum od osam tačaka koji je, pod nazivom Operativni plan erozije srpskog upravljanja Kosovom, pripremio doskorašnji američki ambasador u Prištini Kristofer Del.

Nove ucene: Klintonova i ambasador Del ispred spomenika Bilu Klintonu u Prištini

Taj diplomata je sve vreme službovanja otvoreno radio protiv Srba, a pokušao je i da se domogne nekih firmi i rudnog bogatstva na Kosovu i Metohiji.


U prvoj tački Delovog plana traži se decentralizacija opštine Kosovska Mitrovica, zatim uvođenje carina "nezavisnog Kosova" na prelaze Brnjak i Jarinje, formiranje pravosudnog sistema Prištine u Kosovskoj Mitrovici koji bi poštovali Srbi i Albanci, razmeštanje Euleks policije na severnom Kosmetu, potpuna integracija srpskih policijskih službi u sistem Kosovske policije, odlazak sadašnjih srpskih vlasti u opštinama na severu i njihova zamena vlastima koje bi bile pod kontrolom Prištine, hapšenje i krivično gonjenje "kriminalnih lidera" sa severa Kosmeta i predaja Kosovskoj elektroenergetskoj korporaciji (KEK) kompletnog elektroenergetskog sistema na severu Kosmeta.


Plan Kristofera Dela u nekim segmentima je nepovoljniji od zahteva Angele Merkel.

Hapšenja

U "kriminalne strukture" i "kriminalne lidere" Amerikanci i Nemci su uvrstili sve viđenije Srbe na severu Kosmeta koji se suprotstavljaju instaliranju Nezavisnog Kosova i protive se uspostavljaju granice sa Srbijom. U ovu grupu svrstani su i legalno izabrani predsednici opština koje bi, prema Delovom planu, takođe trebalo pohapsiti.


- Od njega ništa bolje nismo mogli ni da očekujemo, zna se čime Srbiju ucenjuju Nemačka i EU, ali još do kraja ne znamo čime će je uceniti Amerikanci. Moguće je da će preko Kfora i NATO-a primeniti i silu protiv nas - kaže Srbin sa severa Kosmeta sa dobrim vezama u Prištini koji naglašava da ni Albance niko neće ništa pitati, ali da njima sve odgovara, jer Nemačka i Amerika rade za njih.

POVEZANE VESTI

Subota 29.09.2012. 13:16
1. "Klintonova će u Beograd poslati ultimatum" 2. "od zahteva Angele Merkel" Хало Српска Владо, ко управља са Србијом (вољом Народа) ???
Subota 29.09.2012. 13:39
pa cinimi se nema nam druge bolje rat nego pakt bolje grob nego rob samo zato danas kao ni tad nemamo snage cini mi se ni volje za tako nesto ima li neko malo bolji predlog samo na ruse se oslanjati nema velike koristi nece oni smeti da se previse mesaju nismo u njihovoj sveri interesa to su pokazali za vreme bombardovanja ja i dalje mislim da smo sami i bez podrske ili bez znatne podrske sto nam je potrebno siptari imaju uza se amere i nemce to im je dovoljno narod na kosovu mora da bude slozan kao siptari sto su bili svih ovih godina onda imaju sanse inace su pukli samo civilna neposlusnost i nemogu im nista u zatvor nemogu staviti i ljude i zene i decu i to 30000 do 50000 hiljada ljudi
Subota 29.09.2012. 14:29
Amerikanci ucenjuju Srbiju zbog proslih ratova a EU sa sargarepom za ulazak u EU...naizgled bezizlazna situacija sa ovom vladom :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online