Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 26.09.2012.
12:10
Blic A

Ovim je Pacoli platio Maliju da prizna Kosovo

Da bi Mali priznao samoproklamovano Kosovo, kosovska vlada morala je da plati - kompjuterima. To je pre nekoliko dana priznao i Bedžet Pacoli, zamenik premijera Kosova koji je izjavio da je, posle molbe novih vlasti u toj zapadnoafričkoj državi da im je neophodan inventar koji je uništen u neredima, poslao pet računara za početak.

Tačijev zamenik Pacoli: Pet računara (za početak) za priznanje
 

- Mali kao zemlju poznajem jako dobro. Poznajem bivšeg predsednika, koji je sada u egzilu, a dva puta sam posetio i sadašnjeg, još dok je bio predsednik parlamenta. Sledeći put sam ga posetio dok je bio u bolnici u Parizu na lečenju. Kad je trebalo da ga vidim peti put, nije bio u kancelariji, već u poseti Burkini Faso, pa sam razgovarao s komandantom vojnih snaga Malija, koji me je posle toga otpratio do aerodroma - objasnio je bliske odnose sa zvaničnicima Malija zamenik Hašima Tačija u emisiji "Interaktiv" Koaha televizije.


On je potom poentirao pričom o tome kako je do konačnog priznanja došlo.

- Prošle godine je bivši predsednik obećao da će priznati Kosovo pa sam shodno tome počeo da radim s njihovom parlamentom na izradi rezolucije o priznanju, a onda je došlo do puča. Dok sam bio na godišnjem odmoru, pozvao me je moj savetnik i

I ovo:

Sva lažna priznanja Kosova

obavestio me da je nova vlast u Maliju zamolila da im pomognemo u opremanju rezidencije i kabineta jer se predsednik vratio iz Pariza i nema osnovne uslove za rad pošto je sve uništeno u sukobima. Tražili su deset kompjutera i nešto nameštaja. Reagovao sam odmah i odobrio da im se dopremi pet kompjutera. Kada sam se vratio sa odmora, dobio sam informaciju od svog savetnika da je došlo do priznanja od strane Malija. Pogledao sam pismo i uporedio potpis s potpisom na jednom od prethodnih pisama. Pečat je bio originalan - istakao je političar i biznismen.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 12:15
Не постији ни једна држава, која није тражила контра услугу ! Од амера па даље ! Зашто се спомињу само те мале државе ? Шта су све натовци добили ?
Sreda 26.09.2012. 13:00
Drzava Mali je ponosna drzava a za 5 kompa i namestaj da ih "kupite" je nemoguce...nebuloza, neistina. Na hiljade rashodnih kompjutera su mogli za dzabe da dobiju, namestaj isto tako...
Sreda 26.09.2012. 12:57
jel ima ambasada malija u bg da im ponudimo pet i po kompjutera i bastensku garnituru da sad poniste priznanje, s obzirom na utisak koji kao drzava odaju verujem da postoji dobra sansa da napravimo neki dil ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online