Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 25.09.2012.
21:14
Blic A

Toma pomirio Vučića i Dačića

Na sukob premijera Ivice Dačića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića stavljena je tačka na sastanku koji su njih dvojica imala s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem sredinom prošle nedelje.

Pomirenje na nagovor predsednika Srbije: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

Nikolić je na sastanku, koji je usledio posle medijskih najava hapšenja socijalista umešanih u afere "Galenika", "Agrobanka", "Srbijagas" i "EPS" poručio Vučiću i Dačiću: "Hoću da ova vlada traje četiri godine", kaže izvor "Blica" blizak vrhu vladajuće koalicije.

Nikolić, koji je suštinski, mada ne i formalno, lider naprednjaka i garant Vlade sa socijalistima, redovno se sastaje sa Dačićem i Vučićem, a sastancimma najčešće prisustvuje i lider URS Mlađan Dinkić. Sve najznačajnije i strateške odluke u Vladi donose u krugu četvorice najvažnijih ljudi - Nikolića, Dačića, Vučića i Dinkića.

Sastanak od prošle nedelje poslužio je da se smire strasti između Vučića i Dačića koje su kulminirale učestalim Vučićevim najavama hapšenja, a koje je sam aktuelni premijer nazvao "pokušajem kriminalizacije SPS-a".

- Na poslednjem sastanku nije bilo nikakve rasprave o istragama korupcije ili privatizacije. Nije uopšte bilo rasprave, a Nikolić je samo naglasio da želi vladu punog mandata - prenosi izvor "Blica" atmosferu sa sastanka i dodaje da se Vučić i dalje Nikoliću obraća sa "predsedniče" i da mu se na sastancima ne suprotstavlja.

Kako "Blic" saznaje iz izvora bliskih premijeru, završene su istrage korupcije u slučajevima "Agrobanka", "Galenika" i "MB gas oil" (firma koja se vezuje za Jedinstvenu Srbiju) i ni u jednom od tih slučajeva, koji je trebalo da posluže kao primer borbe s visokom korupcijom, tragovi ne vode do zvučnih imena, a pogotovo ne do nekog "srpskog Sanadera".

- Činjenica je da se Vučić u prva dva meseca vlasti veštije pozicionirao od Dačića i da je pronašao temu na kojoj podiže kako svoj rejting tako i rejting partije. On je na neki način preuzeo Dačićevu strategiju iz prošle vlade, kada se kao zamenik premijera i ministar policije predstavljao samo kroz rad MUP-a i tako prikupljao pozitivne poene za sebe, dok su drugi bili odgovorni za sve ostalo - objašnjava za "Blic" izvor blizak i Dačiću i Vučiću.

Zanimljivo je da je nakon ovog sastanka Aleksandar Vučić prvi put decidno odbacio mogućnost prekompozicije vladajuće većine i na pitanje o mogućnosti da ipak bude formirana velika koalicija (SNS i DS - nakon izbora sa eventualno novim liderom Draganom Đilasom) rekao: "Bože sačuvaj".

POVEZANE VESTI

Utorak 25.09.2012. 22:20
Ovo me podseca na pomirenje iz 2008, zna se izmedju koga. Budimo realni, vlast je vlast. Vrana vrani oci ne vadi, a raja se glodje medju sobom!
Sreda 26.09.2012. 07:23
Koja je to četvorka - Nikolić, Dačić, Vučić i Dinkić. Ako sada Srbija ne procveta, nikada neće.
Utorak 25.09.2012. 22:03
Divota!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online