Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.01.2010.
17:26
Tanjug A

Gazela je bila oštećena još 2003?!

Predsednik Inženjerske komore Srbije Dragoslav Šumarac izjavio je danas da je on još 2003. godine, dok je bio ministar građevine u vladi Zorana Živkovića, ukazivao na oštećenja na mostu Gazela i da od tada ništa nije preduzeto.

Zašto se čekalo na sanaciju: Most Gazela 2010. delimično zatvoren zbog radova
 

"Još 2003. godine kada sam video analizu i projekat oštećenja na mostu Gazela, koji je uradio 'Mostprojekt', postavio sam to pitanje na vladi, čiji je premijer bio Zoran Živković, i pošto sam kao ministar građevine bio nenadležan za taj most, koji je spadao u Ministarstvo saobraćaja, ništa se od tada nije uradilo", izjavio je Šumarac Tanjugu.

Generalni direktor javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je danas da je most "Gazela" trenutno bezbedan za putnička vozila, koja će saobraćati "brzom" i "sporom" trakom u smeru Beograd - Novi Beograd, jer je srednja zatvorena, najavljujući da će sanacija naprslina na glavnoj gredi srednje trake biti gotova za oko 15 dana.

On je kazao da u taj most nije ulagano od kada je otvoren za saobraćaj, pre 40 godina, i da su i 2003. godine bila evidentna oštećenja.

"Velika je korozija od soli koja se stavlja svake zime i nije čudo što je došlo do ovakvih prslina u kolovoznoj tabli, na spoju između nosača i kolovozne table", objasnio je Šumarac.

On je naveo da je JP "Putevi Srbije" preduzelo dobre mere i da je sada poslednji trenutak da se realizuje kredit sa Evropskom investicionom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj u iznosu od ukupno oko 60 miliona evra.

"Mislim da je sada obaveza pre svega na ministru za infrastrukturu Milutinu Mrkonjiću da svakodnevnim kontaktima sa bankama urgira da se dobiju ta sredstva, jer je sva procedura obavljena, odnosno, Grad je ispunio sve uslove time što je raselio nehigijensko naselje", istakao je Šumarac.

  

Koliko nam znači Gazela?

 

168.000 vozila u proseku dnevno pređe preko Gazele, iako je projektovana za 38.000.

 

 

6 godina je prošlo otkad su stručnjaci utvrdili da je mostu neophodna rekonstrukcija

Most Gazela je dugačak 332 metara, a širok 27,5 metara

Ukupna širina kolovoza na Gazeli je 21,8 metara

Na mostu Gazela postoje po tri kolovozne trake u oba pravca širine 10 metara

Kada je izgrađen, postojale su dve pešačke staze od po tri metra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online