Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.09.2012.
20:07
Beta A

Promocija nove klase oficira Vojske Srbije

Promocija nove klase oficira Vojske Srbije održana je ispred Doma narodne skupštine u Beogradu.

Načelnik Generalštaba Srbije i Austrije: General Ljubiša Diković i Edmund Entaher
 

U prve oficirske činove promovisano je 156 kadeta 133. klase Vojne akademije, među kojima su 31 kadetkinja i dva pripadnika Vojske Crne Gore.

Najbolji kadeti 133. klase Vojne akademije su Radovan Žunić (23) iz Sremske Mitrovice, Milko Durlević (22) iz Niša i Đorđe Stojanović (23) iz Zrenjanina.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je sablje trojici najboljih u rangu, dok je najuspešnijim kadetima Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Aleksandar Vučić uručio pištolje sa posvetom.

Nikolić: Vojska Srbije je faktor mira i stabilnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je danas zadovoljstvo što Vojska Srbije uživa
veliko poverenje građana i ocenio da je ona faktor mira i stabilnosti u regionu i važan činilac naučnog i tehnološkog razvoja zemlje.

"Vojska Srbije i dalje uživa veliko poverenje građana i to me čini jako ponosnim. Vojska je otvorila radna mesta za mlade ljude", rekao je Nikolić u obraćanju najmlađim oficirima Vojske Srbije u Beogradu.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što i pored teške materijalne situacije kvalitet obrazovanja na Vojnoj akademiji nije smanjen i što starešine Vojske Srbije u mirovnim misijima mogu da rade rame uz rame sa svojim kolegama iz sveta.

On je podsetio da je Vojska Srbije u vanrednim situacijama svim raspoloživim resursima pomagala civilnom stanovništvu i podsetio da se ove godine obeležava 100 godina od početka balkanskih ratova, kada je, kako je rekao, herojska srpska vojska krenula u konačno osvajanje slobode.

Prema njegovim rečima, heroji koji su pali u toj borbi biće zauvek zlatnim slovima ispisani u sećanju, jer su oni postavili temelje demokratske i slobodne Srbije koja je prijatelj svojim susedima i faktor mira i stabilnosti u regionu.

Nikolić je rekao da su mladi oficiri koji su završili Vojnu akademiju odlučili da služe svojoj zemlji i time dokazali da su dostojni da nastave očuvanje tradicije, mira i dobrosusedstva.

"Otadžbina je za srpskog oficira uvek bila svetinja, tako će biti u budućnosti i tako će najmlađa generacija oficira voleti i ceniti svoju otadžbinu", ocenio je predsednik Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 08.09.2012. 20:24
dok smo cerali neprijatelje po drini i ceru, bili smo strah i trepet svima a sada smo uzeli strah svima i ostalo je samo da trepcemo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online