Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 19.08.2012.
12:12
Kurir A

Prodali smo Gračanicu!

Srbi sa Kosova i Metohije prodaju zemlju za ogromne sume novca i kupuju stanove i kuće po Srbiji, najviše u Beogradu. Hektar srpske zemlje u okolini Gračanice dostiže neverovatnih 300.000 evra, a Albanci kupuju ne pitajući za cenu.

U svetinji uskoro neće imati ko da se moli
 

- Albanci su naročito zainteresovani za srpsku zemlju u opštini Gračanica i ne pitaju koliko košta. Što je zemljište bliže gradu, to je cena veća. Poznajem ženu iz Gračanice, koja je prodala hektar zemlje za oko 300.000 evra. S tim novcem kupila je deci četiri stana u Beogradu - kaže izvor Kurira, koji tvrdi da Srbi traže enormne sume novca, jer znaju da će ga dobiti.

- Mnogi su se obogatili i kupili po nekoliko kuća po Šumadiji i Beogradu. Albanci daju pare za strateški važno zemljište u centrima sela i pored puteva. Oni to uzimaju samo dok ne kupe ključne delove, jer znaju da će ostatak kupiti po mnogo nižoj ceni. Sve se radi preko srpskih advokata u Gračanici, a legalizuje se u albanskim sudovima - kaže sagovornik.

Iseljavaju Srbe

Bivši državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović kaže da Albanci već 20 godina kupovinom srpske zemlje iseljavaju Srbe sa KiM:- Samo prvom čoveku u selu Albanci ponude visoku cenu za zemlju. Na hektaru onda izgrade tri kuće i vrše pritisak na Srbe da se isele, kasnije cena bude znatno niža.

Predsednik Pokrajinskog odbora SPO za Kosovo Ranđel Nojkić kaže da Srbi prodaju zemlju zbog atraktivnih cena, a ne zbog egzistencijalnog razloga.

- Za Albance su atraktivne lokacije u Lapljem Selu, Čaglavici, Preocu, na glavnom magistralnom putu Priština - Skoplje... U Čaglavici je više od 50 odsto zemljišta prodato. Od nekad čisto srpskog sela, sada u Čaglavici ima tri puta više Albanaca. Svi kupoprodajni ugovori se overavaju u albanskim institucijama - kaže Nojkić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.08.2012. 12:19
Sta vam znaci taj naslov Prodali smo Gracanicu? Sta treba narod da radi, da ne proda hektar zemlje za 300.000 €? Ako moze sebi na taj nacin da sredi egzistenciju zasto, mi cemo to jednog dana vratiti.
Nedelja 19.08.2012. 13:35
Država Srbija treba da skupi sve dokumente koja dokazuju vlasništvo, a privatno vlasništvo bi trebala biti svetinja za zapadnu demokratiju. Otimači srpske imovine i kuća su nezakoniti vlasnici. Oni misle da je to ratni plen. I danas napadaju i zastrašuju povratnike. Ali zakon ih ne štiti i mogu to da izgube. Eu zakoni su neumoljivi. Vidite da je to tako i u Hrvatskoj. Albanci, koji imaju dovoljno para, legalno kupuju i skupo plaćaju srpsku imovinu i postaju zakoniti vlasnici. Tu Srbi više nemaju šta da traže.
Nedelja 19.08.2012. 13:40
sta je starije jaje ili kokoska ?da li je krivac na prvom mestu, nehajnost vlade za srbe sa kosova i metohije vec eto 30 i kusur godina ili su eto krivci srbi koji nemaju strpljenje i nerazumevanje za takvu te istu vladu sa jedne, a sa druge strane beze od siptarskog genocida i terora nato trupa na terenu? da podetim ljude a kraju davise od 60% teritorije KiM pripadala crkvi, sto kaze stara poslovica oteto-prokleto to vazi i za srbske komunjare. svi vi koji ste spremni da osudjujete srbe za prodaju(a ne siptare[odakle m silne pare? jel?]),zamislite samo da zivite dole sa decom godinu dana a ne ceo zivot, pobegli bi ste vi ne za bgd, vec za novi zeland...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online