Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 26.07.2012.
16:31
Beta A

UN izgleda ne razumeju svoj posao oko Kosova

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak da sa UN "niko nije skinuo odgovornost" kada je u pitanju situacija na Kosovu, kao i da se nada da njegove kolege u sedištu Ujedinjnih nacija u Njujorku pravilno razumeju mandat koji imaju u vezi sa tim.

Sergej Lavrov (desno) i Vuk Jeremić
 

Posle razgovora sa odlazećim šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem u Moskvi, Lavrov je na zajedničkoj konferenciji za novinare ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Ban Ki Muna na Kosovu da UN ne igraju nikakvu ulogu u dijalogu Beograda i Prištine.


"Ja bih pošao od toga da sa UN niko nije skidao odgovornost za situaciju na Kosovu. Računam da kolege u Njujorku pravilno razumeju mandat koji imaju na osnovu odluke Saveta bezbednosti UN", kazao je Lavrov.


Lavrov i Jeremić nisu direktno odgovorili na pitanje da li je moguća podela Kosova, navodeći da rešenje za Kosovo mora biti nađeno u dijalogu Beograda i Pristine, a zatim biti ozvaničeno u UN, kao da je i dalje na snazi rezolucija Saveta bezbednosti UN, 1244 koja predstavlja jedinstvenu pravnu osnovu za rešenje.


Lavrov je ukazao da Beograd nijednom nije prekršio rezoluciju, a da mnogo toga iz rezolucije što je Beogradu obećano, nije realizovano.


Vuče, hvala ti

Lavrov je zahvalio, kako je rekao, "Vuku" za lični doprinos u razvoju partnerskih odnosa dve zemlje i izrazio nadu da će Jeremić i u buducnosti i na mestu predsedavajućeg Generalne skupstine UN i dalje davati svoj doprinos.


On je Jeremiću čestitao izbor na tu funkciju, navodeći da je to veoma važno za spoljnu politiku Srbije.


"Ubeđen sam da je Vuk Jeremić sjajan kandidat za tu funkciju, i Rusija će mu pomoći na svaki način u njegovom radu" kazao je on.


Jeremić je zahvalio Lavrovu na snažnoj podršci pri izboru za predsedavajućeg Generalne skuoštine UN, navodeći da će se truditi da na toj funkciji ima izbalansiran i fer stav i da će opravdati poverenje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.07.2012. 16:48
Razumeju odlicno ali naredjenja stizu iz Washingtona.
Četvrtak 26.07.2012. 17:35
Za sad mora ostati nase "pitanje" u okviru UN - bitno je nase NEpriznavanje nakaradne siptarske drzave .! Kad se odmrsi Sirijsko klupko kao zariste - doci ce i nase na red ... sad nije vreme - jer Rusija nece trgovati (popustiti Siriju a dobiti KiM za Srbiju !?) Prvo idu njihovi interesi, imali smo vremena ali smo ga propustili, za sad ostaje kako je..! Rusija uz Kinu jedina pokusava spasti nekako Evro-zonu... Trenutno vetrovi u EU(Nemacka) duvaju ka EvroAzijskom sporazumu. Tu ce lezati nasa sansa uskoro.! USA ne odgovara jak Evro koji bi mogao zameniti petro-$ i tako unisti staklene stubove na kojima stoji USA ..!
Sreda 08.08.2012. 16:49
Svaka cast, samo 1244 i UN, ostalo nista nema pravnu osnovu. I povlacenje nelegalnog priznanja!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online