Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 19.07.2012.
09:29
Kurir A

Marko Milošević tajno u Beogradu

Marko Milošević, sin nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića, pre četiri dana posetio je Srbiju, saznaje Kurir. Milošević je posebnim letom iz Atine stigao na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" i u prestonici se zadržao cela dva sata.

Marko je doleteo privatnim avionom i nije prošao carinsku kontrolu, jer se njegovo zadržavanje na aerodromu vodi kao boravak u tranzitu
 

- Marko je na Surčin stigao po podne privatnim avionom. Sa piste je otišao najpre u VIP salon aerodroma, gde se sastao s jednim srpskim političarem. Čim su završili razgovor, koji je trajao oko dva sata, Marko je napustio salon i ponovo otišao avionom. Na aerodromu čak nije prošao pasošku kontrolu, već je to vođeno kao boravak u tranzitu - priča dobro obavešteni izvor Kurira i nastavlja:

Pre samo nedelju dana, Markova nevenčana supruga Milica je rekla da je onteško bolestan i da se ne vraća u Srbiju

Na aerodromu su novinarima potvrdili da "postoji mogućnost da putnici poslovne avijacije (odnosno privatnih aviona), isto kao i putnici na redovnim linijama, borave u tranzitu na našem aerodromu, pritom ne ulazeći u zemlju, zbog čega i ne prolaze pasošku kontrolu".

- Ti putnici mogu da borave u tranzitnoj, restriktivnoj zoni aerodroma, a mogu da borave i u VIP salonu, zavisno od svojih zahteva - kažu na aerodromu, navodeći da je spisak putnika na svim letovima, vlasništvo avio-kompanija.

Milošević je rešio da poseti Srbiju samo četiri meseca nakon što je oslobođen krivičnog gonjenja, a posle 12 godina skrivanja u Rusiji. Naime, Apelacioni sud je 8.

Pobegao 2000. godine

Marko je pobegao u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, nekoliko sati posle svrgavanja s vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića. Majka Mirjana Marković pridružila mu se u februaru 2003. godine i oboje su dobili politički azil u Rusiji.

marta potvrdio da su optužbe protiv njega za prebijanje otporaša - zastarele. Za njim više ne postoji ni poternica Interpola, tako da on, kad god poželi, može da poseti ili da se vrati u Srbiju.

Hadži Dragan Antić, dugogodišnji prijatelj porodice Milošević, nije upoznat s njegovim dolaskom.

- Mislim da je ta priča o Markovom dolasku izmišljotina, budalaština. Ne postoji nikakva mogućnost da se on ikad vrati u Srbiju - tvrdi Hadži Dragan Antić.

Mira Marković: Ne pitajte

Mirjana Marković, majka Marka Miloševića, nije želela da govori o iznenadnom dolasku sina u Beograd.

- Nemam nikakvu izjavu za novine. Nemojte me zvati, molim vas - rekla je kratko Markovićeva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.07.2012. 10:54
Miloševiću hvala samo što nije dozvolio da se razno-razno šiljokurani šepure po Srbiji... jeste da nas je to koštalo života ali je vredelo... A za sve ostalo - nadam se da gori u paklu... i da će njegova porodica zajedno sa njim... kad dođe vreme...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online