Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 13.07.2012.
17:24
Beta A

Diković: Cilj savremena, jaka i opremljena vojska

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković izjavio je da je cilj stvaranje savremene, jake, opremljene i organizovane vojske.

Načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković
 

"Ulaganjem u vojsku ulažemo u bezbednost građana Srbije i stabilnost regiona", rekao je Diković na svečanosti povodom završetka 58. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Diković je dodao da je školovanje i usavršavanje kadra preduslov za stvaranje visoko stručnih i motivisanih oficira, koji su sposobni da odgovore svim zadacima koji se pred njih postave.

"Živimo u dobra savremenih izazova, rizika i pretnji koji potvrđuju da se bezbednost može graditi samo kroz saradnju, razmenu iskustava i stručnog znanja", rekao je Diković.

Diković je trojici najbojih oficira uručio sablje sa posvetom dok je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Jeftić dodelio diplome o stečenom zvanju komandno-štabnog oficira.

Pozlaćenu sablju dobio je prvi oficir u rangu, major Nebojša Ristović, koji je školovanje završio sa prosečnom ocenom 9,36, posrebrenu major Dejan Milenković sa prosečnom ocenom 9,27, dok je sablju sa posvetom dobio kapetan Vladan Parezanović koji je školovanje završio sa prosekom 9,27.

Jednogodišnje usavršavanje pohađalo je 57 oficira Vojske Srbije i četvorica iz SAD, Kine i BiH.

Komandno-štabno usavršavanje je srednji nivo obrazovanja u sistemu odbrane. Oficiri koji završe tu školu su osposobljeni za komandovanje jedinicama ranga bataljona, diviziona, odnosno eskadrile, kao i štabne dužnosti u brigadama.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 17:28
OOOpa !!! Nema Suntanovca da se sad slika ....i .da podrzi ovakav cilj ??? Mnogo "sablji" je u dvorani !!
Petak 13.07.2012. 17:51
Doticni gospodin general, pod ruku sa Sutanovcem pa u corku. Ukidanje sluzenja vojnog roka je najveci zlocin koji je po bezbednost ovog naroda ucinjen. Da budemo jasni. JA IMAM SINA KOJI JE STASAO ZA VOJSKU. I treba da je sluzi, a ne da se sutra sakriva iza suknje svoje zene. Sutanovac je nepismen kad je vojska u pitanju i njemu manje zameram, ali oficirima koji ga podrzavaju je to smrtni greh.. ZAto corka. Visoke vojne skole su farsa. Neka kazu koliko ih je poslo a nije zavrsilo, a koliko nije zavrsilo u roku. Da vam ja kazem NIKO!!! To je fiktivno obrazovanje bez kriterijuma zato nam je i vojska ovakva.
Petak 13.07.2012. 18:16
Pa sta ste radili sve ove godine ? Nesto je novo otkrio? Srbija s obzirom na sve pod svaku cijenu mora imati spremnu vojsku !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online