Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 09.06.2012.
11:26
Beta A

Počelo veliko spremanje Srbije

Ministar zivotne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izrazio je jutros očekivanje da će se svi građani koji su se prijavili za volontersku akciju prikupljanja otpada "Veliko spremanje Srbije" biti na svojim lokacijama.

U Srbiji je jutros u devet sati počela ta akcija u okviru kampanje "Očistimo Srbiju" za koju se prijavilo 290.000 volontera, javna i privatna preduzeća, organizacije civilnog sektora, škole i mediji, koji će prikupljati otpad na teritoriji 169 opština.

Dulić je s ministrom prosvete i nauke Žarkom Obradovićem jutros, na početku akcije, učestvovao u čišćenju dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić" u beogradskom naselju Kaluđerica, zajedno sa učenicima i volonterima.

Foto: Ilustracija

Tom prilikom ministar životne sredine je zahvalio Obradoviću i svim školama koje su se odazvale akciji.

"Važno je da u ovim akcijama učestvuje što više dece, jer su oni naša savest i budućnost ekološkog pokreta koji pokušavamo da napravimo u Srbiji", istakao je Dulić.

Prema njegovim rečima, učešćem u današnjoj akciji deca se informišu o značaju životne sredine. Obradović je rekao da veliki broj đaka osnovnih i srednjih škola
već dve godine učestvuje u akciji "Veliko spremanje Srbije" i da je to slučaj i ove godine.

"Deca na taj način u praksi pokazuju ono što uče kroz različite predmete kao štu su svet oko nas, geografija i biologija", naveo je Obradović.

On je istakao da je suština akcije da se životni prostor učini čistijim i da deca nauče da je zdrava životna sredina uslov za budućnost i kvalitetan život. Nakon čišćenja dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić" Dulić će učestvovati i u čišćenju prostora na ušću Save u Dunav, zajedno sa volonterima i zaposlenima u ministarstvu, Sekopaku, Koka-koli, Komtrejdu, Skijalištima Srbije, RTV Studiju B, Novinskoj
agenciji Beta, ambasadi Australije, volonterima Beogradizacije, JKP Čistoća, JKP Zelenila i Vojske Srbije.

Akcija se održava povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna.
 

Subota 09.06.2012. 12:46
Да ли ћемо ових дана добити информацију колико је у овом "спремању Србије" "добра" Дулићева фирма?
Subota 09.06.2012. 11:46
Bravo svaka cast...treba sto vise ovakvih akcija...neka bar deca nauce da cuvaju zivotnu sredinu i starijima koji to ne postuju odrze lekcije...Sramota je koliko se o tome ne vodi racuna koliko nema kulture u toj oblasti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online