Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 01.06.2012.
20:43 >> 20:44h
Smedia A

Pantić: Uhapšeno 12 Srba, očekujemo reakciju Beograda

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da je 12 Srba uhapšeno prilikom akcije Kfora u mestu Rudare i oni su predati Euleksu.

O hapšenju obavestio Nikolića i Dačića: Krstimir Pantić

"Ja sam obavestio predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova o tome šta se danas dešavalo. Mi očekujemo reakciju Beograda i adekvatnu akciju", rekao je Pantić.

"Što se tiče Kosovske Mitrovice dobio sam informaciju da je moguća akcija i na glavnom gradskom mostu, tako da ponovo razmišljamo da uvedemo barikade i redovna dežurstva."

Pantić je ranije danas rekao da će u Kosovskoj Mitrovici ponovo biti blokirano kretanje svih međunarodnih misija. To je odlučilo rukovodstvo skupštine opštine, kaže predsednik opštine Krstimir Pantić.

-Međunarodne snage su počele da se obračunavaju sa Srbima i jedini spas su nam barikade. Mi od danas ne možemo nikako do centralne Srbije, potpuno smo blokirani. Izdržaćemo do kraja, i nećemo im dati da se kreću dok se ne povuku. Ovakvu odluku očekujemo i od tri preostale opštine.

Pantić je jutros potvrdio da su međunarodne vojne snage koristile bojevu municiju.

- Kfor brutalno koristi silu i puca bojevom municijom na Srbe. Kfor ne dozvoljava Hitnoj pomoći da zbrine povređene. Povređeno je više ljudi, troje je prebačeno u zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici i nalaze se u operacionoj sali. Za trojicu mladića koji su povređeni, a nalaze se iza linije Kfora, nemamo informacije ni da li su živi, jer vojnici Kfora ne dozvoljavaju sanitetskom vozilu da prođe i ukaže im pomoć - kaže Pantić.

- Komandant Kfora potpukovnik Linč je rekao predsedniku opštine Zvečan Dragiši Miloviću i meni da će pucati čim se neko od Srba približi vojnicima Kfora - kaže Pantić i dodaje da vojnici Kfora koriste isključivo bojevu municiju.

POVEZANE VESTI

Petak 01.06.2012. 20:49
СРБИ НА ОКУП Милана Јовић Уколико желите да помогнете, молим да објавите овај број телефона где се могу добити додатне информације у вези великог протеста планираног за вечерас: Ко хоће да крене вечерас на Космет са превозом, нека се јави одмах на број 0611732282... Да помогнемо нашој браћи ШИРИТЕ ДАЉЕ!!! Поздрав! пре око сат времена
Subota 02.06.2012. 02:17
Pa de eto sta sad moze srbija da uradi! Da posalje vojsku u sukob sa kforom i albancima, mislim da ne bih bilo pametno! I kad bih nadjacali sto cisto sumnjam da bih, opet bi nas kukavicki bombardovali i ubijali civile! Opet bih ce citav svjet digao protiv nas, cak cisto sumnjam i da bih rusija podrzala da posaljemo vojsku!
Subota 02.06.2012. 08:58
gde je sad bumbar da rokne transporter
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online