Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 28.05.2012.
09:17
Alo A

Tomin šurak na čelu kabineta!

Kabinet Tomislava Nikolića imaće oko 70 zaposlenih, od čega je jedan deo tehničko osoblje, koje je nasledio od svog predhodnika Borisa Tadića, a novoizabrani predsednik Srbije će sa sobom dovesti šefa kabineta, savetnike, direktora Narodne kancelarije i ostale nosioce političkih funkcija u Predsedništvu.

Miroslav Latinović sa svojom sestrom Danicom Nikolić

Prema izvorima "Aloa!" iz Srpske napredne stranke, glavne uloge u Nikolićevom kabinetu još nisu raspoređene i neće biti saopštavane pre njegove svečane inauguracije. U SNS-u nisu hteli da potvrde, a ni da demantuju saznanje da će novi šef kabineta biti Nikolićev šurak Miroslav Latinović, inače dugogodišnji najbliži saradnik doskorašnjeg lidera naprednjaka.

Još se ne zna ni ko će zauzeti mesta Nebojše Krstića, Jovana Ratkovića i ostalih savetnika iz Tadićevog tima, ali je rečeno da je izvesno da Nikolić neće imenovati svih 10 savetnika, koliko mu je maksimalno dozvoljeno po Zakonu o predsedniku Republike. Za sada je sigurno da će Toma imati savetnike za spoljne poslove, protokol, ekonomiju i bezbednost.


Veliku pomoć u organizaciji kabineta Nikoliću će pružiti Vladimir Cvijan, bivši sekretar kabineta Borisa Tadića koji je pre dve godine napustio tu funkciju i prešao u tabor naprednjaka. Cvijan, koji je izabran za narodnog poslanika u novom sazivu Skupštine, spremio je svom bivšem stranačkom šefu priručnik u kome su skupljeni svi zakoni bitni za rad predsednika Republike. Ni on, međutim, nije mogao da potvrdi da će se vratiti na Andrićev venac, koji je napustio pošto je podneo ostavku nezadovoljan reformom pravosuđa u Srbiji.


Javnosti će biti zanimljiv i rad Komisije za pomilovanja pošto je Nikolić u izbornoj kampanji obećao "da će pomilovati svu sirotinju koja je u zatvoru zato što je krala jer nije imala šta da jede" i da će "samo kriminalci biti u zatvoru". Nikolićev prethodnik je zakonsko pravo za pomilovanje iskoristio početkom ove godine abolirajući od krivice glumca Žarka Lauševića.


U obavljanju funkcije vrhovnog komandanta Vojske Srbije Nikoliću će pomagati vojni kabinet koji nije u lancu komandovanja vojskom, ali služi za bolju i profesionalniju komunikaciju sa oružanim snagama i obaveštavanje predsednika o problemima u Vojsci. Ne zna se ni to ko će obezbeđivati Nikolića, a prema zakonu on ima pravo da ga u skladu sa potrebama obezbeđuje i vojska i policija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 09:32
Седамдесет људи !!!? МА ИМА ЛИ ТОЛИКО ЕНГЛЕСКА КРАЉИЦА !?
Ponedeljak 28.05.2012. 13:36
Сада шурак, у октобру шупак. На делу је вртоглав успон председниковог нам ега. Гласали сте га, пратите га. Наздравље вам било.
Ponedeljak 28.05.2012. 10:11
непотизам!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online