Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 11.05.2012.
13:58 >> 17:22h
Beta A

Ko je i gde ukrao "vreću s listićima"?

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić na svom Tviter nalogu napisao je da je vreću sa glasačkim listićima, koje su predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) pokazali kao dokaz izborne krađe, ukrao član SNS-a u Zaječaru. S druge strane, SNS tvrdi da je džak iz Vojvodine,a ne iz Zaječara. Tužilaštvo je na kraju zatražilo da se utvrdi poreklo pomenutih listića...

Oliver Dulić

"Pronašlo se odakle je ta vreća, ukrao je njihov član u Zaječaru pred kamerama pa je dopremio u Bgd....toliko o tome", napisao je Dulić, koji je član rukovodstva Demokratske stranke.

Predsednik i zamenik predsednika SNS-a, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić juče su novinarima ispred Doma Narodne skupštine novinarima pokazali vreću punu glasačkih listića "pronađenih u kontejneru".

SNS: Džak je iz Vojvodine, a ne Zaječara

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da džak sa glasačkim listićima nije iz Zaječara već iz jednog mesta u Vojvodini i najavila da će danas objaviti dodatne dokaze o izbornoj krađi 6. maja.

Tužilaštvo zatražilo proveru porekla listića

Republičko javno tužilaštvo
zatražilo je od policije da proveri navode u vezi sa poreklom i
autentičnošću glasačkih listića koje je SNS pokazala javnosti tvrdeći da je reč o izbornoj krađi.

 

"Bilo bi lepo kada bi nam Oliver Dulić objasnio koliko je, zapravo, džakova sa glasačkim listićima nestalo. I kako je moguće da bilo ko u ovoj zemlji ukrade makar jedan listić, a ne čak ceo džak, a da niko zbog toga ne odgovara pred zakonom, dok Republička izborna komisija proglašava konačne izborne rezultate", rekao je predsednik službe za informisanje SNS-a Vuk Fatić.

On je dodao da bi Duliću, koji je funkcioner Demokratske stranke, bilo bolje, ako se već prihvatio zadatka da nađe onog ko je ukrao glasove, da ga traži među članovima svoje stranke.

Šutanovac: DS sumnja da je neko nezakonito dosao do listića

Demokratska stranka (DS) sumnja da je neko nezakonito došao do izbornog materijala i dostavio ga Srpskoj naprednoj stranci koja ga je u džakovima pokazala javnosti, izjavio je potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac.

 

"Pre dva dana Tomislav Nikolić je posetio Zaječar i sumnjamo da je odatle taj izborni materijal", rekao je Šutanovac na konferenciji za novinare u Beogradu.

Šutanovac je dodao da DS sumnja da je reč "smišljenoj prevari", jer je, kako je naveo, Tomislav Nikolić unpared govorio da izbori neće biti regularni ukoliko on ne pobedi i pozvao sve u državi da utvrde i ispitaju istinitost Nikolićevih navoda.

 

Koštunica: Nezavisna komisija treba da prebroji glasove

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je  da je, zbog optužbi o neregularnosti izbornog procesa, neophodno da nezavisna komisija
ponovo prebroji glasove sa izbora 6. maja.

"Neophodno je da vlast neodložno pristupi proveri svih sumnji da je došlo do krađe na izborima. Nisam verovao da je moguće da će se i posle 5. oktobra ponovo džakovi puni izbornih listića naći na ulici, kao što je to bilo za vreme Miloševića i SPS-a", naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2012. 12:51
Јел то беше у Зајечару, где су неки вадили изборни материјал и нешто поправљали, пре предаје изборној комисији?
Petak 11.05.2012. 12:54
Napraviste izmotanciju od izbora.
Petak 11.05.2012. 13:53
Dulic je danas u Beloj Crkvi, u centru grada odgovara na pitanja gradjana. Daje podrsku svom partijskom drugu za drugi krug pokrajinskih izbora. Malo je licemerno da dodje ministar za prostorno planiranje i ekologiju u grad gde je izgradnja odavno stala, gde ne postoji ni normalna kanalizacija vec se lagune izlivaju u reku Neru prirodnu granicu sa Rumunijom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online