Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 11.05.2012.
07:27
Večernje novosti A

Nova vlada (samo) 15 resora?

Nova Vlada ne bi trebalo da ima više od 15 resora, načelno su se saglasili lideri koalicije oko DS i SPS kad su u sredu ujutru postigli dogovor o koaliciji.

 Nova vlada - 15 resora?

To pišu "Novosti" dodajući da će se o novom rasporedu ministarstava i kadrovskim rešenjima razgovarati se odmah posle drugog kruga predsedničkih izbora. Prema informacijama tog lista, prvi sa kojima će demokrate i socijalisti da sednu za sto posle 20. maja je koalicija "Preokret" i njihov lider Čedomir Jovanović.

Predsednik URS Mlađan Dinkić već je poslao demokratama i socijalistima poruku da na njega i poslanike regionalista ne računaju za vladajuću većinu. Ali, i tu može da dođe do "preokreta":

"Ili ćemo ući u vladu sa odrešenim rukama i garancijama da će se naš program stoprocentno sprovesti ili ćemo ostati u opoziciji. Ako ta vlada, u kojoj mi nismo, sprovodi naš program, mi ćemo je podržati bez problema. To ne znači manjinsku podršku jer nejasna stanja ne dolaze u obzir", rekla je Suzana Grubješić, članica Predsedništva URS.

"Novosti" pišu da ako URS ostane izvan vlasti, u novoj podeli kolača prvo će biti razgrabljeni resori koje sada drži G 17 - ekonomija, omladina i sport, zdravlje, kultura i telekomunikacije.

Saznaje se da su socijalisti, na primer, već rezervisali sve portfelje koje sad vode - policiju, infrastrukturu, obrazovanje, a nezvanično su pokazali ambiciju da preuzmu i rad i socijalnu politiku, zdravstvo i sport.

U SDPS Rasima Ljajića navode da ta stranka ni po koju cenu neće odustati od ministarstva za rad koje su do sada vodili i da ga neće prepustiti socijalistima:

"Iako naš lider Ljajić ide u Skupštinu Srbije, mi smo do sada na najbolji način vodili resor socijalne politike i insistiraćemo da to ministarstvo i u narednom mandatu pripadne našoj stranci", rečeno je za taj list u SDPS.

U LDP ne žele uopšte da licitiraju o resorima i budućoj Vladi jer je, po njihovom mišljenju, to neumesno dok se ne završi i drugi krug predsedničkih izbora. I demokrate odbijaju da daju izjavu povodom formiranja buduće vlade.

Funkcioneri DS-a i SPS-a uporno ponavljaju da će o svim kadrovskim rešenjima biti reči tek kad prođe drugi krug predsedničkih izbora.

Dok DS i SPS-PUPS-JS crtaju Vladu i skupljaju podršku Tadiću za drugi krug predsedničkih izbora, od naprednjaka se dodatno u četvrtak distancirala Srpska radikalna stranka. Potpredsednik SRS Nemanja Šarović izjavio je da oni neće podržati nijednog kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora uz dodatak da je najgora opcija da pobedi Nikolić:

Lideru DS pred drugi krug podršku su u četvrtak dali i Partija evropskih socijalista i Pokret veterana Srbije.

Petak 11.05.2012. 07:42
Ne razumem kakve veze ima drugi krug sa parlamentarnim izborima? Zar nije primerno da SNS kao pobednik na izborima (pa makar i sa 0.5%) ima prednost u formiranju vlade, da se saceka da oni pokusaju prvo da oforme koaliciju, umesto sto se za 15. min mafija bezskrupulozno izdogovara po principu "ja tebi ti meni" i objavi gotovo je. Nema ni malo postovanja odluka i zelja biraca, misljenja naroda, jasno je bez pijeteta ponasanje po principu "ko njih i pita", bez trunke kulturnog plitickog ponasanja. Kako ih nije sramota da direktno vredjaju inteligenciju biraca, naroda, dokle ce ovo u Srbiji da se cuteci trpi i tolerise.
Petak 11.05.2012. 08:55
Брзо је "народ" у који су се клели, заборављен...
Petak 11.05.2012. 07:51
Malo je to za ovolike apetite...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online