Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 21.04.2012.
20:06
Beta A

"Sačuvao sam SPS, sačuvaću i Srbiju"

Predsednički kandidat koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić rekao je danas da je spreman da preuzme funkciju predsednika države koji bi se zalagao za jednakost i socijalnu pravdu i vratio poverenje građana u Srbiju.

"Sačuvao sam partiju kada je pala, kad smo bili nokautirani, ali smo se podigli kao feniks, sačuvao sam SPS, sačuvaću i Srbiju", rekao je Dačić na izbornoj konvenciji u Beogradskoj areni koja je bila ispunjena pristalicama koalicije.

Dačić je rekao da je građanima potrebna slobodna Srbija koja neće biti pod bilo čijom okupacijom ili uticajem, dodajući da je Evropska unija sredstvo za bolji život, a ne cilj.

"Glas za mene je siguran glas, jer jasno govorim šta ću da radim i čvrst sam u odbrani onoga što definišemo kao nacionalni interes. Spreman sam da donosim odluke u interesu Srbije", kazao je Dačić.

On je rekao da ulog izbora 6. maja nije nijedna partija, lični ili stranački interes, već Srbija koja bi, kako je rekao, trebalo da bude demokratska i slobodna država sa jakim parlamentom, vojskom i policijom.

Dačić je kazao da ne želi da vlada bez socijalne pravde i da se zalaže za jednakost svih građana, bez "povlađivanja moćnima i protekcije bliskih".

"Ako budem predsednik Srbije, nijednu odluku neću doneti ako ne bude pravedna za običan narod i građane Srbije", kazao je Dačić i dodao da voditi Srbiju znači biti čvrst u svojim opredeljenjima i borbi za nacionalne interese.

On je kazao da Srbija mora da odredi koji su državni i nacionalni interesi na Kosovu i Metohiji koje će dosledno poštovati i poručio da Republika Srpska ne bi nastala bez herojstva Srba u BiH ali i pomoći tadašnjeg rukovodstva u Srbiji, odnosno SPS-a.

"Neka međunarodna zajednica prizna Kosovo, ali mora da zna da je priznato oteto, a ono što je oteto biće i prokleto", poručio je lider socijalista.

On je kazao da neće dozvoliti da radnička klasa bude prevarena, a svojim protivkandidatima rekao da ne pričaju bajke o milijardama investicija.

"Je l' vi mislite da je narod lud, pa to su slušali 5. oktobra", poručio je Dačić sa skupa u Areni svojim protivkandidatima i ocenio da su oni "takve predizborne skupove videli samo u reportažama iz vremena Slobodana Miloševića".

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručio je da će koalicija SPS-JS-PUPS dobiti preko 16 odsto glasova, 50 poslanika u parlamentu i Ivicu Dačića za predsednika države.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić rekao je da je cilj te koalicije izgradnja pravne i socijalne države, sa sigurnom fiskalnom i razvojnom politkom, koja neće biti prva po korupciji i poslednja po broju radnih mesta.

Podršku koaliciji dale su i Socijalistička partija Republike Srpske i Socijalistička narodna partija Crne Gore, čiji lideri su poručili da na čelu Srbije mora biti odlučan, jasan i hrabar političar kakav je Ivica Dačić.

Na predizbornom skupu u Beogradu pevali su Ana Bekuta, Merima Njegomir, kandidat za poslanika na listi SPS-PUPS-JS i pevač grupe Galija Nenad Milosavljević i operska pevačica Suzana Šuvaković.

POVEZANE VESTI

Subota 21.04.2012. 20:08
Јао... за њега нема шлем...
Subota 21.04.2012. 20:18
Gade mi se svi koji su ušli u članstvo bilo koje vladajuće stranke..gade mi se zato što su dobili radna mesta samo zbog toga što nemaju kičmu..gade mi i zato što niko nije u proizvodnji već uzima pare svima nama sa budžeta..gade mi se što je takvih oko 700 hiljada...a sa članovima porodice oko 2 miliona onih koji će da ne bi ostali BEZ SIGURNE DRŽAVNE SLUŽBE OPET GLASATI ZA STRANKE VLADAJUĆE PROKLETE KOALICIJE..A TO PODRAZUMEVA JOŠ 4 GODINE PRODAJE KOSOVA..POKLANJANJA RESURSA ZAPADU..PUŽENJA PRED LUDIM ZAHTEVIMA EU..TROVANJE OVE DIVNE ZEMLJE ZAGAĐENJIMA ODVRATNIH ZASTARELIH TEHNOLOGIJA..JOŠ VEČA NEZAPOSLENOST..JOŠ VEĆA BEDA...JOŠ MANJE DECE!!! NOSITE SE SVI VI KOJI PRODASTE OBRAZ !!!
Subota 21.04.2012. 20:19
Да је срећа као што није па да прочитамо ПОСЛАО САМ ПОЛИЦИЈУ И САЧУВАО КОСОВО
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online