Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 19.04.2012.
22:48
Srna A

"Albanci 'obeležavaju' srpske kuće na KiM"

Predstavnici Srba sa severa Kosova zatražili su da KFOR u okviru svog mandata dodatno poveća prisustvo u redovnim kontrolama na punktovima na prilazima srpskim opštinama na severu Kosova i Metohije - javlja dopisnik Srne.

Milović: Tražili smo veću kontrolu na putevima

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je posle redovnog sastanka sa predstavnicima Euleksa i Kfora da je od Kfora zatraženo da se pojačaju kontrole na putevima Suvi Do - Mali Zvečan - Vidomirić, po ugledu na pojačano prisustvo tih snaga u naselju "Tri solitera" u kojem žive Albanci i Srbi.

"Saglasili smo se da situaciju treba držati pod kontrolom. Mi ćemo u opštinama Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i Kosovska Mitrovica raditi u tom pravcu i moram reći da smo naglasili da ne želimo da dajemo povoda za provokacije", izjavio je novinarima Milović i dodao da je opšta ocena da je dolazak kosovskih specijalnih jedinica na sever moguć samo insceniranjem nekih događaja, zbog čega su predstavnici Srba zatražili od Euleksa da što pre izađe sa informacijom kako je došlo do eksplozije u naselju "Tri solitera", u kojoj je pre desetak dana stradao jedan Albanac.

"Upozorili smo da se u noćnim satima Albanci naoružani dugim cevima šetaju i da se obeležavaju srpske kuće u Bošnjačkoj mahali (multietnički deo Kosovske Mitrovice) i da je jedan broj ljudi zbog toga sklonio svoju decu", naglasio je Milović.

"Zatražili smo da se pokrene postupak protiv na snimcima prepoznatljivih civila koji su nosili naoružanje, iako se na snimcima koje su emitovale albanske TV stanice uz njih u neposrednoj blizini vide pripadnici poljskog kontingenta KFOR-a. Zatražio sam i da Kfor na prilaznim putevima iz pravca albanskih sela uspostavi kontrolne punktove kako bi bio sprečen upad naoružanih Albanaca, te da zaplene oružje koje Albanci nesmetano nose", precizirao je Ninić.

Sastanak u Zvečanu prvi je sastanak Srba sa predstavnicima Euleksa i Kfora od kada je pre dva dana albanska televizija Top čenel emitovala video-snimak na kojem albanski naoružani civili u prisustvu Kfora uklanjaju barikade na području opštine Leposavić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.04.2012. 22:53
Na KiM je svim Srbima jasno da se nesto sprema. nakon posete siptarskih politicara USA verovatno su dobili od Hilari Klinton i Bajdena zeleno svetlo, poceli su krvavi dogadjaji na Balkanu. Prvo je od strane samih Siptara podmetnut eksploziv jednom Siptaru koji je bio inace u dorim odnosima sa Srbima, a zatim je krenulo ostalo. Ubistva makedonaca, naoruzavanje grupa, hapsenja i premlacivanja Srba i jos mnogo toga da ne nabrajamo ali svi vidimo iz vesti. Ceka se ono sto su namerili, a iz Beograda nema nikakvih oglasavanja i Srbi na KiM su opet prepusteni sami sebi.
Petak 20.04.2012. 09:25
Још један у низу доказ о "неутралности "окупатора који са наоружаним шиптарима јавно парадира, док се српске породице малтретирају у сталним потрагама за оружјем. Ваљда је свима јасно да су и шиптари и окупатори српски непријатељи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online