Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Petak 13.04.2012.
13:21
Srna A

Kfor spreman za obračun sa kosovskim specijalcima

Komanda KFOR-a izdala je naredbu jedinicama KFOR-a u regionu Kosovske Mitrovice da spreče bilo kakav pokušaj pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ''Rosu'' da pređu u severni deo grada i naselje Tri solitera.

Kfor spreman za obračun sa kosovskim specijalcima

''Komanda KFOR-a dobila je informaciju o pripremanju upada paripadnika `Rosu` u severni deo grada i zato je izdata naredba o podizanju gotovosti vojnika iz kampa KFOR-a u selu Mađunsko kod Vučitrna", rečeno je Srni u Komandi KFOR-a.

KFOR je, kaže izvor, zadužen za bezbednost građana i taj izvršni mandat ove misije niko ne može ugroziti.

"Vojnici KFOR-a nadgledaju aktivnosti pripadnika kosovske policijske službe. Neće im biti dozvoljeno da pređu u severni deo grada. Nadgledamo kamp `Belvedere` u južnom delu grada u kome su stacionirani pripadnici kosovske policije i njihove elitne jedinice `Rosu`'', rekao je izvor.

Ovaj izvor je naglasio da je komandant KFOR-a Erhard Drevs sinoć upozorio najviše predstavnike ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i kosovske policije da neće dozvoliti pokrete ''Rosu'' jedinice niti njihov bilo kakav pokušaj upada u severni deo grada.

Drevs je upozorio da KFOR ima mandat da očuva bezbednost građana i da, u skladu sa tim mandatom, neće dozvoliti bilo kakvu destabilizaciju situacije.

Prema nezvaničnim informacijama, u kamp "Belvedere", u kome su do pre godinu dana bili smešteni pripadnici francuskog KFOR-a, pre dve noći prebačeni su specijalci ''Rosu'' iz regionalne jedinice iz Peći i oni su pod punom opremom stavljeni na raspolaganje komandi kosovske policijske službe za region Kosovske Mitrovice.

Cilj toga je, kako Srna saznaje, da upadom u severni deo grada uspostave punu kontrolu u naselju Tri solitera u kome je u nedelju, 8. aprila, stradao Selver Haradinaj.

Srbi sa severa Kosova kažu da su spremni da spreče bilo kakve upade ''Rosu'' specijalaca i da očekuju da KFOR i Euleks obavljaju svoje uloge u skladu sa mandatom.

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 13:25
da li je u pripravnosti i nasa zandarmerija,da odbrani ljude,u slucaju da kfor ne reaguje
Petak 13.04.2012. 13:34
SITUACIJA je strahovito ozbiljna..Dačić čeka da se KFOR i ROSU pokokaju pa da onda njegova žandarmerija prebije srbe...
Petak 13.04.2012. 13:44
Dzabe ste topili tenkove u smederevu. Zelezara vam je propala, bolje da ste ih poslali na kosovo, imali biste i kosovo i zelezaru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online