Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 28.03.2012.
01:12
Beta A

Poljoprivrednici na traktorima u Beogradu

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine i drugih delova Srbije organizovaće u četvrtak, 29. marta, protestnu vožnju traktorima do Beograda, rekao je član organizacionog odbora protesta Ilija Grujić.

Poljoprivrednici traže da se "nastavi regresiranje repromaterijala u proizvodnji sa 14.000 dinara po hektaru, kao i da resorno ministarstvo donese Strategiju ruralnog razvoja u Srbiji, jer je to uslov da farmeri mogu da koriste sredstva iz IPA fondova EU".

Foto: Ilustracija

Grujić je naveo da delegacija poljoprivrednika na sastanku u Beogradu nije postigla dogovor s resornim ministrom Dušanom Petrovićem zbog čega će organizovati protestnu vožnju.

"Nismo ništa uspeli da se dogovorimo, ostali smo na početnim pozicijama", rekao je Grujić agenciji Beta.

Grujić je dodao da će poljoprivrednici, ako ih policija bude blokirala kao prošle godine na putu za Beograd, traktorima ostati tamo gde budu blokirani.

"Nijedan glavni grad u Evropi se ne stidi svojih poljoprivrednika, pa se nadamo da nas se ovaj put neće stideti ni Beograd", rekao je Grujić.

Kako je naveo, nakon razgovora s ministrom poljoprivrede u Beogradu, održan je sastanak nezadovljnih poljoprivrednika u Novom Sadu na kojem je doneta jednoglasna odluka o organizovanja protestne vožnje. Prema njegovim rečima, u vožnji će učestvovati poljoprivrednici iz svih vojvođanskih gradova i opština, kao i iz pojedinih mesta iz centralne Srbije.

Grujić je rekao da će ovaj put protestna vožnja biti organizovana "još bolje" nego što je bila prošle godine. Poljoprivrednici su krajem maja i početkom juna prošle godine pet dana blokirali puteve širom Vojvodine, a blokade su uklonili nakon što su se s Ministarstvom poljoprivrede dogovorili o isplati subvencija.

Tada je dogovoreno da će isplata subvencije od 14.000 dinara po hektaru za posed veličine do 30 hektara, biti završena do kraja 2011, a da će subvencije za preostalih 70 hektara biti isplaćivane od 1. januara 2012. godine.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.03.2012. 05:33
Nadam se da je ovo pocetak! Jaja u prikolice pa udri!
Sreda 28.03.2012. 12:22
Poljoprivrednici moraju biti STUB razvoja Srbije... Ako se njima zakida..zakida se svima nama! Menjajmo vlast koja ne postuje i laze bracu sa sela!
Sreda 28.03.2012. 10:55
Да је народ као што није, из солидарности би се придружио поворци и тако јасно поручио и власти о њиховим страним газдама да се не шале са Србима. Овако сви ће остати у кућама гледајући турске серије, гладујући и жалити судбину.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online