Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 19.03.2012.
13:14
Srna A

"Dok je socijalista biće i izbora na Kosovu!"

"Dok su socijalisti na čelu Skupštine Srbije, izbori na Kosovu će biti raspisivani i na taj način Srbija nikog neće ugrožavati", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

 "Dok je socijalista biće i izbora na Kosovu!"

Na pitanje da li je tačno da su zapadne zemlje vršile pritisak na njega da na Kosovu i Metohiji ne budu raspisani lokalni i parlamentarni izbori, Dačić je odgovorio potvrdno.

"Stav Evropske unije, SAD i drugih zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova ja da Srbija nema pravo, ne samo da održava izbore, nego i da ih raspisuje zato što to, navodno, nije u skladu sa Rezolucijom 1244", rekao je Dačić u Palati Srbija posle dodele odlikovanja "Miloš Obilić" pripadnicima MUP-a.

Dačićev odgovor na ovakve tvrdnje je "da će Srbija uvek poštovati Rezoluciju 1244, ali će u skladu sa svojim političkim stavovima, Ustavom, pa i samom Rezolucijom, kao i uvek od 1999. godine raspisati izbore na Kosovu i Metohiji".

Ministar unutrašnjih poslova kaže da, s obzirom na to da je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović potpredsednik Socijalističke partije Srbije, ni ona nije mogla da donese drugačiju odluku.

"Moj stav je bio potpuno jasan, dok je socijalista na čelu parlamenta i raspisuje lokalne izbore nema razloga da se ne raspišu izbori na Kosovu i Metohiji", kaže Dačić i naglašava da Srbija time nikog ne ugrožava i da treba da raspisuje izbore na svojoj celoj teritoriji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.03.2012. 13:18
То је став СПС-а који је у коалицији са оним акоји имају другачији став... и сви лепо и срећно дочекују изборе и маштају о... Запустели српски рудници плачу за оваквима. Прекинимо плач рудника, распршимо маштања ових и оваквих на власти!
Ponedeljak 19.03.2012. 13:26
Posto je zapadu jako vazno da ovi i DS ostanu na vlasti..naravno da se nece sada pred izbore puno buniti..ionako ih ne priznaju.. Interesantiji je naslov....u prevodu..JA PA JA a posle mene potop..
Ponedeljak 19.03.2012. 14:29
Ово је увреда за интелигенцију....човек је слао специјалце из Београда да одраде посао ,да растерају и бију народ на барикадама, а онда без коментара се хвали да је помоћу СПС Србија добила статус......мислећи да је то понос неки..али чиме се будала поноси тога се паметан стиди. И још сад глуми да је неки српски Путин са којим нема зезања..јадно ...баш јадно докле ће се људи спустити за фотељу коју неће понети у гроб.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online