Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.01.2010.
17:40 >> 14:27h
Tanjug A

Tadić sa Džonijem Depom i Kusturicom

Predsednik Srbije Boris Tadić primio je danas u Beogradu američkog glumca Džonija Depa, počasnog gosta ovogodišnjeg filmskog festivala "Kustendorf", kao i organizatora tog festivala, reditelja Emira Kusturicu.

Treći Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf svečano će biti otvoren u sredu popodne u Drvengradu na Mećavniku otkrivanjem statue Džonija Depa u prirodnoj veličini.

Depu će nakon toga biti uručeno priznanje "Nagrada za buduće filmove" (Award for Future Movies).
 

"Kustendorf" organizuje producentska kuća "Rasta Film International", a festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije.

Manifestacija koju je osnovao reditelj Emir Kusturica posvećena je budućim filmskim stvaraocima, kao i velikim savremenim autorima.

Za takmičarski program festivala prijavljeno je više od 300 filmova mladih reditelja i studenata filmskih škola širom sveta.

Raznolikost tema i žanrova i visok kvalitet tih filmova, kako se navodi na internet sranicama festivala, osiguraće da takmičenje za Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje bude uzbudljivo i napeto.

Predsednik žirija biće poznata autorka stripova i rediteljka Marjane Satrapi (koja je oduševila filmofile dugometražnim animiranim filomom "Persepolis"), a članovi su filmska producentkinja i autorka Sara Driver i holivudski producent Džonatan Vajsgal.

Drvengrad, poslastičarnica kod Ćorkana

Program "Retrospektiva velikana" ove godine je posvećen slavnom glumcu Džoniju Depu, koji će u Drvengradu održati nekoliko radionica za studente i učesnike takmičarskog programa.

U izboru njegovih filmova biće prikazani "Edvard Makazoruki", "Arizona drim" u režiji Kusturice i "Doni Brasko".

U ciklusu "Savremeni trendovi" najavljeni su "Sve o Eli", Aghara Farhadija, koji je nagrađen za režiju na festivalu u Berlinu, "Soul kičen" Fatiha Akina, dobitnika specijalne nagrade žirija u Veneciji, "Vreme koje preostaje" Elije Sulejmanija i drugi značajni filmovi iz ove godine, uključujući "Granice kontrole" Džima Džarmuša, prošlogodišnjeg gosta Kustendorfa.

Kao i u prva dva izdanja ovog festivala, posle projekcija gosti će držati radionice, u formi otvorenih razgovora sa studentima.

Svake večeri na Mećavniku će se održavati koncerti, a na listi učesnika su Global.Kryner (Austrija), Os Festicultores Troupe (Francuska, Španija), Rubl (Rusija), Tonino Carotone (Španija, Italija), Aynur (Turska).

Iz Srbije nastupaju Vlada Maričić, grupa "Vrelo" i Emir Kusturica i The No Smoking Orchestra.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online