Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 05.03.2012.
09:02 >> 09:30h
Alo! A

Dragišić: Srbija zrela za revoluciju

Zoran Dragišić, vojno-politički analitičar i profesor na Fakultetu bezbednosti, poveo je Pokret radnika i seljaka, kojim namerava da, kako kaže u intervjuu za Alo!, narodu vrati državu. On upozorava da su ovi izbori poslednja prilika da se spreči haos u Srbiji.

Zoran Dragišić poveo je Pokret radnika i seljaka, kojim namerava da narodu vrati državu: On upozorava da su izbori poslednja prilika da se spreči haos u zemlji

- Između vlasti i naroda postavljen je zid na koji se povremeno šalje žandarmerija. Stanje je neodrživo, a kada mera nepravde postane neizdržljiva, država je zrela za revoluciju. Zato kažem da su ovo poslednji izbori kada postoji šansa da se država uredi na normalan, demokratski način. Sledeći izbori mogli bi biti postrevolucionarni ili postratovski.


Nismo li 5. oktobra 2000. završili sa revolucijama?

- Srbija nije imala revoluciju u poslednjih 70 godina. Opasno je što je narod prestao da se buni, nema više ventil. Vlast se potpuno oglušuje o svaki zahtev naroda. Postavila je zid između i to mora da se menja. Budite uvereni da mnoge grupacije i unutar i izvan zemlje priželjkuju haos u Srbiji. Ako se na narednim izborima ne izborimo za istinske narodne zastupnike u parlamentu i za balans vlasti koji je propisan Ustavom, onda će revolucija to rešavati.

O kojim grupacijama govorite, jesu li to navijači, ultradesničari...?
- To su različite grupe. I obaveštajne službe pojedinih država gledaju svoju priliku. Na nesreći Srbije mnogi bi videli šansu za politički uzlet ili bogaćenje. Ovi koje ste pomenuli samo su pešadija, vrh ledenog brega.

Srbija molbama brani sever Kosova


A ko vodi tu pešadiju?
- To pitajte Sašu Vukadinovića (direktor BIA, prim. aut), da mu ja ne uzimam hleb.


A šta je vaš plan, kako mislite da izbegnete ovaj revolucionarni scenario?
- Narod u Skupštinu, a profesionalci u vladu. Ako vam predsednik države otvoreno kaže da se spoljna politika kreira u njegovom kabinetu, onda je to državni udar. Vlada je grupa građana koja se četvrtkom sastaje i naziva Vladom Srbije. To je kružook nemoćnih među kojima ima i onih koji su u besomučnom kriminalu.


Na koga mislite?
- O tome ćemo posle izbora kod tužioca. Po nama je uzrok svih problema u državi i od nje polazimo. Ekonomija nam je propala jer nam je propala država, a ne obrnuto. Mi kao pokret okupljamo 27 različitih organizacija i izaći ćemo na izbore samostalno. Bićemo autentični zastupnici narodnih interesa.

"Hoćemo promenu sistema!"

Da li vaš nastup na prošlogodišnjem mitingu naprednjaka može biti nagoveštaj s kim ćete posle izbora?
- Ne, uopšte ne razmišljamo o tome. Govorio sam na tom mitingu jer sam takođe smatrao da su neophodni prevremeni izbori. I Tadića sam podržao na predsedničkim izborima. Ništa to ne znači. Nećemo se priključiti ni SNS-u ni DS-u. Ono što nas razlikuje od svih je što mi hoćemo promenu sistema, a ovi drugi promenu vlasti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.03.2012. 09:18
Sve si lepo rekao Dragisicu ali kako glasati i za tvoju stranku kada krijete sa kime cete u koaliciju?Opet narod treba da bude nasamaren.. Pokazi se covek pre izbora i prikljuci patriotama a ne zutima ili SNS-U.
Ponedeljak 05.03.2012. 09:13
Шећероски је био кредибилнији кандидат, макар је имао економски програм ( производња четки и метли).
Ponedeljak 05.03.2012. 09:16
Само напред срушите издајнике.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online