Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 02.03.2012.
10:57 >> 11:43h
Vestionline A

Barikade nisu bile prepreka ka EU

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izrazio je danas zadovoljstvo što je Srbija konačno dobila status kandidata za članstvo u EU i što se pokazalo da barikade i kosovski Srbi nisu bili prepreka već je to bilo faktičko priznanje nezavisnosti Kosova.

Vlada ponovo obmanjuje građane: Krstimir Pantić

Pantić je ocenio za da se sada vidi da je jedini uslov bio da Vlada Srbije faktički prizna nezavisnost Kosova pristankom da prištinske institucije budu predstavljene na regionalnim skupovima.

"To je još jedan dokaz da ova Vlada, na kraju svog mandata iako to ne  bi smela, popušta pritiscima i ucenama dela međunarodne zajednice i polako odustaje od odbrane Kosova i Metohije", rekao je Pantić.

Pantić je dodao da će se u narednim danima videti da li je to bio poslednji potez Vlade ili će se i predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović odlučiti da ne poštuje Ustav i da li će raspisati lokalne i pokrajinske izbore i na Kosovu i Metohiji.

Prema njegovim rečima, ukoliko se ova Vlada odluči na ukidanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji, nekoliko hiljada građana će decu prebaciti u škole u centralnu Srbiju i početi iseljavanje.

"Ne za 30 godina, kako je to nedavno rekao predsednik Boris Tadić, već će Srbi sa Kosova nestati za tri godine", rekao je on.

Pantić je ocenio da je "Vlada ponovo obmanula građane kada je u pitanju promet robe preko prelaza Brnjak i Jarinje". Predsednik opštine je naveo da dva prelaza nisu posebna jer se na njima primenjuju iste mere kao i na ostalim prelazima, čak i
rigoroznije jer akcizna roba tuda ne može direktno na Kosovo već se upućuje na Medare.

"Srbi su ponovo prevareni od sopstvene Vlade koja ih tera u nezavisno Kosovo, Srbija diže ruke od svog naroda i krajnje je vreme da ova Vlada javno kaže šta će uraditi sa narodom koji tu živi, kakva nam je sudbina i da li živimo u Srbiji ili u nezavisnom Kosovu", upitao je Pantić.

Presednik opštine je izrazio uverenje da Srbi sa severa Kosova neće plaćati carinu, da će maksimalno zaobilaziti zvanične prelaza i da će nastaviti sa korišćenjem alternativnih puteva.

"Nisam, međutim siguran da ministar policije, kao što je primenio silu protiv sopstvenog naroda, neće i nama zatvoriti alternativne puteve i pomoći Albancima da grade nezavisno Kosovo", rekao je Pantić.

 

Princ Aleksandar čestitao građanima kandidaturu

Princ Aleksandar Drugi Karađorđević uputio je najiskrenije čestitke građanima Srbije zbog dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, navodeći da je učinjen važan korak napred u procesu pridruživanja Uniji.

Princ Aleksandar je u saopštenju ocenio da su lideri svih zemalja EU, zajedno sa Evropskom komisijom i Evropskim parlamentom, prepoznali rešenost Srbije da nastavi sa ekonomskim i demokratskim reformama.

Pred nama je mnogo teškog rada: Aleksandar Karađorđević



Prepoznata je rešenost Srbije da doprinese jačanju regonalne i evropske stabilnosti, kako bi se pridružila zajednici evropskih naroda kao ravnopravan i pouzdan član, dodato je u saopštenju.

"Moramo biti svesni da je pred nama još mnogo teškog rada, ali isto tako i činjenice da je sve što radimo za dobrobit svih građana Srbije", naveo je princ Aleksandar.

Evropski savet odobrio je sinoć Srbiji status kandidata za punopravno članstvo u Uniju.

POVEZANE VESTI

Petak 02.03.2012. 10:58
Ja, vasa kralj, srecna !
Petak 02.03.2012. 12:15
OD KAD SE U SRBIJI CESTITA ZA MRTVAKA.
Petak 02.03.2012. 13:46
Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izrazio je danas zadovoljstvo što je Srbija konačno dobila status kandidata za članstvo u EU i što se pokazalo da barikade i kosovski Srbi nisu bili prepreka već je to bilo faktičko priznanje nezavisnosti Kosova. To je odmah bilo poznato i zato se odugovlacilo sa dobijanjem statusa kandidata da bi ZUTI lagali narod i trazili izgovor za priznanje REPUBLIKE KOSOVO.Da je tacno da su priznali Kosovo je i poslednja izjava FLEKAVOG da na kosovu nece biti IZBORA a sto je krsenje USTAVA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online