Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.02.2012.
13:08

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Poštenje za infarkt, dijasporcu vratio 7.000 evra

U Gradskoj upravi u Novom Pazaru upriličen je prijem za Rafeta Tiganja (32), diplomiranog pravnika i kriminologa, trenutno, pošto već dugo ne može da nađe posao u svojoj struci, mesara u jednoj ovdašnjoj mesarskoj radnji.

POŠTENI NALAZAČ: Rafet Tiganj
 

Povod za prijem bilo je Rafetovo poštenje. On je nedavno u mesari gde radi, pronašao novčanik u kome je, uz kreditne kartice sa pin - kodovima i važnim dokumentima, bilo i 7.000 evra. Ni trenutka ne kolebajući se, Rafet je, nakon što je uz mnogo truda pronašao vlasnika, novac vratio Miodragu Ratkoviću, penzioneru iz Francuske, rodom sa Rajetića sa Rogozne, koji već dugo živi na relaciji Rogozna - Kragujevac - Francuska.
 

- Čim sam ugledao novčanik odmah sam počeo da "premotavam film" i posle kraćeg razmišljanja setio sam se čoveka koji je kupio ćevape, iz papira se videlo da se radi o Miodragu Ratkoviću, ali ga je bilo teško naći, jer je imao tri adrese stanovanja. Kada sam mu konačno ušao u trag i nazvao ga telefonom javila se njegova supruga i rekla mi je da je Miodragu pozlilo i da ne može da razgovara, znao sam šta ga muči, odmah sam joj kazao da ne brine, da sam našao novčanik i da može odmah da dođe po novac - priča Rafet i dodaje:

- Istog trenutka osetio sam i veliko olakšanje, ne bi mogao da spavam sa tuđim novcem, od malih nogu tako sam vaspitavan, a i tokom školovanja za kriminologa i pravnika učili su me da je poštenje osnov svega i da se uvek isplati - ističe ovaj skromni mladić koji nije želeo publicitet, ali su o njegovom lepom gestu nadležne u gradu i medije obavestili njegovi prijatelji, ali i vlasnik izgubljenog novca.

- Dirljiv i vrlo uzbudljiv trenutak, koji će mi dugo ostati u sećanju, bio je kada je Miodrag došao da uzme novčanik i pare. Bila je to prilika za upoznavanje i jedno prijateljstvo koje će potrajati - dodaje Rafet i posebno podvlači da još veruje u poštenje i dobrotu i da ima još puno ljudi koji bi isto postupili.

Medijima u Novom Pazaru Miodrag Ratković je iz Kragujevca izjavio da se divi Rafetovom poštenju i da mu je puno zahvalan, još mu se, kaže, nije, kako treba, odužio, ali to će učiniti čim ponovo dođe u Novi Pazar.

- Tog dana sam dva puta bio na ivici infarkta, prvi put kada sam shvatio da sam izgubio novčanik sa novcem i drugi put kada nam je Rafet telefonom javio da su novac, moje kartice i vredni papiri na sigurnom. Nisu to male pare, a kartice i dokumenta mi mnogo znače - naglašava Ratković i najavljuje skoro viđenje sa prijateljem iz Novog Pazara.
 

Nada se poslu


Rafet živi skromno. Nije mu baš prijatno što mora satarom da zarađuje platu, ali i naglašava da se ne stidi ni mesarskog posla i da se nada da će, pre ili kasnije, dobiti priliku da, kao kriminolog, juri lopove ili kao pravnik radi u nekoj ustanovi.


- Učinićemo sve da Rafet što pre dobije posao u svojoj struci, obavestili smo i ministra Rasima Ljajića i on je obećao pomoć pri zapošljavanju ovog poštenog, obrazovanog i skromnog mladića - kaže Seadetin Mujezinović, član Gradskog veća u Novom Pazaru.

Petak 17.02.2012. 14:32
Svaka cast dobri covece! Svako dobro se dobrim vrati.... ali i svako zlo se zlim vrati !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online