Petak 31. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 11.02.2012.
14:45
telegraf.rs A

"Tadiću, da li je Nikolić tvoj kandidat za premijera?"

Bilo bi pošteno da (Boris) Tadić Srbiji na vreme kaže da li će mesto premijera ponuditi (Tomislavu) Nikoliću. Srbija nezadrživo ide ka grčkom scenariju, ali se to gura pod tepih, upozorava predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić.

Hoće da zna Tadićev izbor: Mlađan Dinkić

Dinkić je pozvao Tadića i Demokratsku stranku (DS), čiji je Tadić predsednik, da javno kažu koga će predložiti za premijera, kao i da demantuju da će ta funkcija biti ponuđena lideru SNS-a.

Upitan da li veruje da će DS i SNS formirati vlast, Dinkić je kazao da Tadić to još uvek nije jasno i glasno demantovao i da građani i čitava javnost to očekuju od njega. On je ocenio da će URS ostvariti "jak dvocifren" rezultat na izborima, ali da neće ući u vlast po svaku cenu. Prema njegovim rečima, URS neće ući u vladu sa SNS, ali, kako je kazao u intervjuu za telegraf.rs, nije siguran da u DS-u razmišljaju isto.

"Ne verujem u SNS, jer nemaju ni ideje, ni kadrove, da ne govorim o katastrofalnom iskustvu s njima iz vremena Miloševića. Ali, ako narod glasa za njih, vrlo brzo će se uveriti koliko je veliku grešku napravio", naveo je Dinkić i istakao da premijer buduće vlade treba da bude iz najjače stranke u budućoj koaliciji.

"Jako je bitno ko će voditi vladu i sektor javnih finansija, jer Srbija nezadrživo ide ka grčkom scenariju, ali se to gura pod tepih. Srbija mora da ima jake regione, red u državi u kojoj ne sme biti partokratije", rekao je lider URS-a.

Dinkić je ocenio i da je Cvetković ubedljivo najneuspešniji premijer u poslednje vreme i krivac što je ovo, kako je kazao, najgora vlada od promena 5. oktobra 2000. do danas.

"Cela Srbija zna da se politika Vlade kreira na drugoj adresi, a ne u Nemanjinoj 11", kazao je Dinkić i dodao da sa Tadićem nije u kontaktu od kraja prošle godine.

"Pozivam Tadića, Nikolića, (predsednika Socijalističke partije Srbije Ivicu) Dačića i ostale lidere da stanemo na kraj partijskoj državi. Spreman sam na reformu javnih preduzeća, da ukinemo sve upravne odbore, uvedemo poštene konkurse i personalnu odgovornost za postavljene ljude", rekao je Dinkić.

POVEZANE VESTI

Subota 11.02.2012. 15:08
XAXAXA..DANAS SI NAJJACI..I PSU NA ULICI JE OSTAO DUZAN..BRAVO MALI !!!
Subota 11.02.2012. 17:10
Ha, ha, ha .... za finansije se brineš? Ups! Није теби до народа, до сиротиње ове, која је и твојом ВЕЕЛИКОМ заслугом то постала, теби је до финансија! Заборави мацане! Тај филм нећеш више да гледаш! Односно, у њему нећеш више да учествујеш, а моћи ћеш да гледаш! Из далееекааа....!
Subota 11.02.2012. 22:29
Da imamo normalan zakon ova dvojica sa slike bi vec odavno bili obeseni - jedan za unistavanje privrede a drugi,ovaj sto ni na sliku ne moze stati,za unistavanje narodne Armije.Za ove danasnje kriminalce,ako se napravi poredjenje, Sloba je i pored svih svojih mana bio patriota i normalan covek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online